Francois Holande

Francois Hollande: Franța e în război cu islamiștii

in Evenimente/Stiri online de

Orăşelul francez Saint-Etienne-du Rouvray, liturghia de dimineaţă . Doi terorişti islamişti au descins într-o bisericuţă romano-catolică, Sfântul Ştefan, au luat ostatici un preot octagenar pe care l-au omorât prin decapitare, două calugăriţe şi doi credincioşi. Teroriştii au fost eliminaţi de forţele speciale, dar sângele nevinovat fusese vărsat în biserică. În afară de preotul ucis, o măicuţă este rănită grav.

Francois Hollande a declarat că: „Atacarea unei biserici şi uciderea unui preot reprezintă profanarea Franţei” şi că „sunt ucişi creştini în Franţa şi în lume”.

Papa a condamnat atacul barbar care a fost comis în biserică şi faptul că a fost vărsat sânge nevinovat în casa Domnului. Preşedintele Franţei l-a asigurat telefonic, marţi după-amiază, pe Papa Francisc că bisericile vor fi protejate.

Francois Hollande a felicitat forţele de poliţie pentru uciderea teroristilor. Preşedintele Franţei a declarat că ţara e într-un război intern cu islamiştii, un război care va fi lung, dar îi asigură pe francezi că acesta va fi câştigat şi că adevărată forţă este unitatea lor în luptă.

Statul Islamic a revendicat atacul. Părintele Jacques Hamel-Martirul de la biserica din Saint-Etienne-du Rouvray

 

loading...