Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Franța are un nou președinte. Macron a câștigat alegerile cu 66,06% din voturi

in Articole/Extern/Stiri online

În jurul orei locale 22.30 Emmanuel Macron a ieșit din Palatul Luvru , a traversat curtea, trecând pe lângă simbolul Parisului, piramidele de sticlă și a salutat zecile de mii de alegători care îl așteptau. Oda Bucuriei, imnul european, a marcat sosirea noului președinte al Franței.
Macron s-a adresat întregului popor francez spunând că:”O nouă pagină a îndelungatei noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie una a speranței și încrederii regăsite” și a ținut să sublinieze că:”Franța va fi un membru de prim rang în combaterea terorismului, atât pe teritoriul francez, cât și pe plan internațional.”
Emmanuel Macron le-a mulțumit susținătorilor adunați în fața Muzeului Luvru:”Mulțumesc, prieteni! În seara aceasta, a câștigat Franța” și a subliniat concetățenilor săi că:”sarcina care ne asteaptă este uriașă. Și va începe de mâine. Va trebui să moralizăm viața publică, să relansăm economia, să construim noi forme de protecție”.

Macron și-a încheiat discursul spunând: „Vreau unitatea poporului și țării noastre. Voi sluji cu modestie, cu forță, sub deviza: libertate, egalitate, fraternitate. Vă voi sluji cu fidelitate pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Cu dragoste.”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate