Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Frunzele de nuc combat nervozitatea

in Educational/Sanatate

4046-157655-q

Infuzie de frunze de nuc, 300 g frunze de nuc se fierb în 5 l apă. Decoctul este turnat apoi în apa de baie, iar efectul deconectant şi liniştitor apare foarte rapid având bune rezultate asupra organismului.

Coacăzele şi sistemul digestiv

Coacăzele sunt recunoscute pentru proprietăţile lor stimulatoare asupra sistemului digestiv. Ele sunt deosebit de eficiente în cazuri de obezitate şi digestie lentă, iar persoanele care au tendinţă spre obezitate sau cele supraponderale pot folosi eficient o cură de coacăze. Se recomandă consumul a 300-500 g de coacăze înainte de fiecare masă, iar în cantităţi mari, coacazele roşii au proprietatea de a inhiba sucul gastric, reducând astfel pofta de mâncare.

Consum mare de lichide

Pentru organism este util, indicat şi cu bune rezultate consumul cât mai mare de lichide: ceaiuri, apă minerală, apă plată etc. întrucât oboseala este unul din primele semne ale deshidratării. Oamenii obosesc uşor dacă nu consumă 9-12 ceşti de lichide fără cofeină zilnic, asigurându-vă că 5 din aceste ceşti sunt cu apă. Cofeina este un stimulent care oferă un impuls de energie, dar efectul său este temporar, iar o altă problemă cu cafeaua este că mult admirata cofeină este un diuretic care determină organismul să piardă apă şi poate duce la deshidratare, dacă este consumată în exces, iar dacă veţi consuma prea mulăa cafea în efortul de a învinge oboseala, s-ar putea să vă treziţi perfect vioi şi plini de energie în momentul în care trebuie să mergeţi la culcare, instalându-se astfel şi insomnia. Cofeina rămâne în organism între 3-7 ore, făcându-şi efectul mai târziu, adică exact atunci când vă doriţi mai puţin, iar acest lucru face ca somnul, chiar dacă el soseşte, să nu fie odihnitor, constatând în ziua următoare că sunteţi obosit, nervos, agitat etc. Indicaţiile în acest sens sunt:

-beţi multe fluide în cursul zilei;

-păstraţi consumul de cofeină în cantităţi controlate, adică nu mai mult de 300 mg, echivalentul a 2-3 ceşti de cafea;

Dieta bogată în peşte

Femeile însărcinate care adoptă o dietă bogată în peşte reduc riscurile unei naşteri premature. Peştele, cât şi alte alimente provenind din mare şi ocean determină o greutate mai mare a copilului la naştere. Cercetătorii au ajuns la concluzia că peştele scade riscul unei naşteri premature, indiferent sub ce formă este consumat, de la salate până la tot felul de mâncăruri sofisticate.

Băutura vitaminizantă şi hrănitoare pentru organism:

Ingrediente: coaja de la 1kg de mere, un morcov potrivit, câteva fire de spanac, coajă de portocale, jumătate litru de apă, zahăr.

Preparare: Coaja de mere se pune într-o oală, se toarnă apă şi se lasă să dea un clocot , iar după ce s-a răcit puţin se adaugă zahărul şi coaja de portocală, se acoperă vasul cu capac şi se lasă să stea 2-3 ore, apoi se rade morcovul, după care într-un săculeţ de pânză sau tifon se stoarce sucul, la fel şi cu spanacul. Sucul de morcov şi spanac se adugă la compoziţia de mai sus, apoi se strecoară şi se pune la răcit. Se serveşte rece, fiind un bun vitaminizant şi hrănitor pentru organism, conţinând vitaminele A, B şi C.

Păpădia este un puternic drenor

Păpădia este un puternic drenor care purifică şi reântinereşte organismul, precum şi alte plante cum ar fi: loboda, ştevia, pătrunjelul etc. Acest tratament durează 14 zile, iar pentru cei cu boli cronice, o lună de zile. Tulpina de păpădie când este verde poate fi folosită în tratarea unor boli. Ea poate fi consumată şi ca salată. Salată din păpădie cu oţet este bună pentru tratarea bolilor de gât, cât şi a celor de plămâni, nefiind deloc rea la gust. Infuzia din tulpini de păpădie poate fi şi ea folosită, dar în tratarea bolilor de stomac. Tijele proaspete şi tinere de păpădie purifică şi întineresc organismul. Păpădia, numai când tulpina este verde, poate fi folosită atât ca aliment, dar şi pentru stomac, răceală. 

Hreanul – un bun remediu pentru bolile pulmonare

Recomandat în bronşite, astm bronşic şi chiar gripă. Hreanul dat pe răzătoare amestecat cu puţin oţet, într-un pahar de vin alb sau într-un borcan de miere de albine, se ia câte o linguriţă înainte de fiecare masă.

Roşiile şi prostata

Roşiile reduc cu o treime riscul apariţiei cancerului de prostată. Bărbaţii care consumă roşii sau produse preparate din tomate de 2ori pe săptămână prezintă riscuri mult mai mici să se îmbolnăvească. 

Cimbrul e antibioticul săraculu

Cimbrul conţine un antiseptic natural, thimolul. Ceaiul de cimbru, cât şi infuzia de cimbrişor ajută la digestie, combate infecţiile intestinale, inflamaţiile înţepăturilor de insecte, dezinfectează rănile şi ajută la tratarea mai multor boli de piele, iar în bucătărie această plantă aromată poate fi întrebuinţată la fripturi, sosuri şi salate, dar şi la marinate.

Cum se tratează micţiunile dese

Se procură o căpăţână de varză proaspăt recoltată şi se detaşează 1-3 frunze, în funcţie de mărimea lor. Nervura principală se înlătură, iar jumătăţile de frunze una peste alta se aplică pe burtă, în partea de jos a abdomenului, după ce în prealabil acestea se presează puternic cu un sucitor, până când ele zemuiesc. Această operaţiune se face seara înainte de culcare şi frunzele se păstrează toată noaptea legate nu prea strâns cu o faşă de bumbac;

-Băi de şezut cu ceai de coada calului la 30 grade Celsius;

-Se bea ceai de cimbrişor, gălbenele, păpădie, coada şoricelului;

-Să se poarte încălţăminte călduroasă pentru a feri picioarele de frig;

-Să se elimine din alimentaţie pe cât posibil carnea, condimentele, alcoolul şi cafeaua;

-Să se consume cât mai multe seminţe de dovleac crude ce sunt bogate în magneziu şi zinc.

Acest tratament se face zilnic până la dispariţia afecţiunii.

Pentru crăpături în palmă, cât şi în tălpile picioarelor

Se fac băi calde la picioare câte o oră seara cu ceai de frunze de nuc, muşeţel, coada şoricelului şi urzică, se pune câte un pumn din aceste plante la 5 l de apă. După ce se înmoaie bine pielea, se rade cu un obiect tăios pielea îngroşată, după care se aplică prin masaj un unguent (Asocilin). Acest tratament se va aplica în fiecare seară.

-Un alt tratament gheţişoară – de pe frunze se curăţă pieliţa de deasupra, se pun cu partea zemoasă pe locul afectat care apoi se bandajează. Acest tratament se repetă zilnic, până când rănile se închid.

Pentru tremuratul mâinilor (dar nu boala Parkinson)

În 20g iaurt se pune o lingură oţet de mere, o linguriţă miere de albine şi 20g drojdie de bere proaspătă. Se omogenizează bine şi se bea tot acest amestec dimineaţa pe stomacul gol, iar după 20 min.se mănâncă consistent. Se procedează astfel 7 zile, după care se face o pauză de 10 zile, apoi se reia tratamentul în acelaşi mod încă 14 zile, în total 21 de zile cu pauze de 10 zile, după care se poate repeta la 2-3 luni de zile. În timpul zilei se beau 3 căni de infuzie din amestec în părţi egale din sunătoare, cimbru şi levănţică. Se pune o linguriţă din acest amestec la o cană de apă, iar la fiecare cană de infuzie se pune câte o linguriţă de bitter. Se consumă cald, nu rece.

Pentru creşterea părului

O sticlă cu gura largă se umple cu nuci verzi până la gât. Se toarnă deasupra ulei de măsline şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, iar cu emulsia formată se unge pielea capului, apoi se înfăşoară părul într-un prosop fierbinte, înmuiat în apă clocotită şi stors. Prosopul trebuie să fie cald şi umed în permanenţă.

Pentru întinderea de ligamente

Se stropeşte pâinea neagră cu spirt sau bitter, se pune într-o pungă de tifon şi se leagă pe locul dureros. Se lasă o zi şi o noapte, iar când se usucă se schimbă. Pielea se unge ulterior cu alifie de gălbenele, iar pe toată durata tratamentului se face şi o cură de polivitamine.

Contra căderii părului

Se pisează bine o căpăţână mare de usturoi sau 2căpăţâni mai mici într-o piuliţă de lemn. Se adaugă o sticlă mare de ulei de ricin sau 2mici şi aceeaşi cantitate de rom. Se pun toate într-o sticlă închisă la culoare şi se lasă la macerat 48 de ore, agitându-se mereu sticla, zilnic. Cu toată soluţia rezultată se fac masaje la rădăcina părului, apoi se acoperă părul cu o pungă de plastic şi peste ea se înfăşoară capul cu un prosop fierbinte. Se stă aşa 3 ore, vreme în care se încălzeşte mereu prosopul, ca să nu se răcească. Tratamentul se face doar o dată pe săptămână.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Educational

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web