Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

George Stinney, copilul de 14 ani condamnat la moarte de o instanță judecătorească

in Articole

Pedeapsa capitală are o istorie milenară în lume. La nivel mondial 94 de state încă prevăd pedeapsa cu moartea pentru infracțiuni grave și 37 dintre aceste țări aplică pedeapsa capitală în mod frecvent. Fără îndoială, campioană la acest capitol este Asia, unde se execută de patru ori mai mulți oameni decât în restul lumii. Pe lângă ”visul american”, SUA aplică și pedeapsa capitală pentru cetățenii ei, ba chiar este renumită pentru cea mai crudă și nedreaptă execuție deși condamnatul era vinovat.

Este cazul lui George Stinney, un copil de doar 14 ani care a fost condamnat la moarte după un proces de două ore. Tânărul de culoare, originar din Carolina de Sud, a fost acuzat de uciderea a două fetițe, Betty June Binnicker de 11 ani și Mary Emma Thames de 8 ani. Adolescentul a răpit ambele fetițe și a încercat să abuzeze de cea mai mare. Lupta copilelor și țipetele lor l-au scos pe George Stinney din minți și le-a ucis pe loc.

Prins imediat de autorități, tânărul a fost trimis în judecată pe data de 24 aprilie 1944, unde și-a recunoscut faptele. După 2 ore de proces, George Stinney a fost condamnat la moarte pe scaunul electric. Potrivit legilor din Carolina de la acea vreme, orice persoană care avea 14 ani împliniți era considerat adult și judecat în consecință.george-stinney
Timp de trei luni, timpul pe care George Stinney l-a mai trăit după procesul său, diferite organizații și persoane influente ale Bisericii și de pe scena politică americană au încercat să schimbe condamnarea la moarte a tânărului în condamnare la închisoare pe viață.

S-au adus argumente în sprijinul tânărului, foarte reale și logice văzute în timpurile noastre. Există posibilitatea ca adolescentul să fi suferit o tulburare psihică, însă nimeni nu a realizat o expertiză medicală în acest sens. Sora adolescentului a declarat în fața instanței că fratele ei a fost cu ea în ziua crimei, o declarație considerată din start falsă, fără a se lua în seamă posibilitatea recunoașterii faptelor din teribilismul unui copil inconștient.

Victimele au fost ucide cu o bucată de lemn, care ulterior s-a dovedit că aceasta cântărea 20 de kilograme, iar tânărul de 14 ani, extrem de slab, era incapabil să o ridice și să lovească cu putere fetițele. Din nou acest aspect a fost ignorat în cadrul procesului.

De asemenea, la vârsta de 14 ani nu se consideră că o persoană este pe deplin conștientă de acțiunile sale, mai ales în condițiile lui George Stinney, un copil de culoare, marginalizat și afectat de rasism și sărăcie. Sentința a fost dată de Carmen Tevis Mullen, o judecătoare de 70 de ani. La toate acestea s-a adăugat și lipsa interesului din partea familiei, iar rezultatul a fost executarea unui copil, văzută astăzi o pată neagră în istoria SUA.George Stinney 2

Absurdul nu a ieșit din istorie, chiar dacă unele state au abolit pedeapsa capitală. Țări ca Afganistan, Bangladesh, Brunei, China, Cuba, Egipt sau India pedepsesc traficul de droguri cu moartea. Unele state islamice își ucid cetățenii dacă decid să se convertească la o altă religie, în timp ce Brunei, Iran, Irak, Mauritania, Nigeria, Arabia Saudită, Somalia, Sudan, Emiratele Arabe și Yemen condamnă la moarte orice persoană suspectă de homosexualitate.

În România, pedeapsa cu moartea a fost abolită la data de 7 ianuarie 1990 și a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii pe viață. Ultima execuție a fost a soților Ceaușescu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate