Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grecii nu pot să-şi îngroape morţii

in Evenimente

Din cauza problemelor financiare şi a efectelor restricţiilor impuse de bănci, grecii nu au bani să-şi îngroape morţii. Consecinţele sunt cu adevărat tragice: cadavrele sunt ţinute la morgă mai mult decât de obicei, dar unele persoane îşi declară insolvenţa pentru a beneficia de funeralii finanţate de stat pentru rudele lor.

Firmele de pompe funebre din Grecia se confruntă cu dificultăţi din cauza restricţiilor bancare, care limitează retragerile de numerar la 60 de euro pe zi, în condiţiile în care cel mai modest serviciu funerar costă de 15 ori mai mult.

„Săptămâna aceasta, din cauza controlului capitalului la bănci, oricui am cere bani, nici nu ne putem acoperi costurile”, a declarat Eustratios Voulamandis, care gestionează o firmă de servicii funerare dintr-un cartier din vestul Atenei,relatează Associated Press.

„Pentru a începe un serviciu funerar, avem nevoie de 800-1.000 de euro, dar oamenii ne dau 50, 70, chiar şi 20 şi ne spun că e tot ce au”, a adăugat el.

AStfel, firmele de pompe funebre cer mult mai mulţi bani de avans la început de frică că nu vor mai plătite după ceremonie.

Petros Kampitsis, care realizează pietre funerare de marmură în apropierea unui cimitir din Atena, afirmă că grecii optează în prezent pentru servicii de bază, ceea ce îi afectează afacerea.

„Avem o mare problemă. Oamenii nu au bani şi încearcă să organizeze funeralii la cel mai mic cost posibil”, declară el. „După înmormântare, trebuie decorat mormântul. Dar ce se întâmplă dacă nu ai bani? Acest lucru nu se mai întâmplă”, adaugă bărbatul. „Lipsa banilor numerar înseamnă că industria îngheaţă”, conchide el.

Băncile elene au fost închise din 29 iunie, când Grecia a fost la un pas de default, în condiţiile în care nu a reuşit să-şi achite datoriile la Fondul Monetar Internaţional, iar acordul cu creditorii internaţionali a expirat. Băncile ar urma să se redeschidă luni, dar retragerile de numerar vor fi în continuare limitate la 60 de euro pe zi şi 420 de euro pe săptămână.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate