Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Grindeanu s-a întâlnit cu reprezentanţii ExxonMobil – OMV Petrom

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu o delegație a consorțiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom, pe tema explorării resurselor de gaze naturale la mare adâncime.

   Delegaţia a fost condusă de David Cochrane, vicepreşedintele ExxonMobil Development Company şi Mariana Gheorghe CEO al OMV Petrom, informează un comunicat al Guvernului. În cadrul întrevederii, reprezentanții celor două companii au prezentat premierului proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție.

   Premierul Grindeanu a confirmat deschiderea şi susţinerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere, totodată, angajamentele Guvernului privind garantarea siguranței energetice.

Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care îşi înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative şi a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât şi pentru bugetul de stat“, a afirmat premierul. Acesta a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure sprijinul tehnic necesar pentru noile proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre. Ministrul Economiei, Mihai Tudose, prezent şi el la întrevedere a declarat că proiectele de amploarea celui prezentat de ExxonMobil şi OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore”.

   Din partea Guvernului, au mai participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice, Ionuț Mişa, consilierul de stat Marius Nica şi președintele Consiliului de Administrației al Transgaz, Ion Sterian. (foto: gov.ro)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web