Gripa aviară a reapărut în România. La Constanța o lebădă moartă avea tulpina virusului

in Sanatate/Stiri online de
În Constanța este ALERTĂ de gripă aviară după ce la o lebădă găsită moartă, s-a depistat o tulpină a virusului, iar Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor(ANSVA) anunță măsuri severe de biosecuritate. 
 Vicepreședintele ANSVA Mihai Ponea a declarat că:”Au fost prelevate probe de la o lebădă găsită moartă în Constanța, iar în urma rezultatelor s-a stabilit că este vorba despre virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare. Se formează o zonă de supraveghere și una de protecție și se vor lua măsuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodăriile din zonă, fermele de păsări, târgurile și nu va mai pleca nicio pasăre fără contol sanitar-veterinar”.
 ANSVA luase măsuri restrictive la granița de vest, România aflându-se în stare de alertă încă de săptămâna trecută, când în Ungaria, au apărut cazuri de gripă aviară în sudul țării, focarele fiind în localitătile Bugac și Kiskunmajsa.
 În mai multe țări din Europa printre care Austria, Elveția, Germania, Olanda, Polonia, Ungaria, s-a identificat prezența virusului H5N8 și avertizarea primită de la Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură este că în țările Uniunii Europene pericolul de gripă aviară se va menține până la vară.

bUZAU aLERTA GRIPA AVIARA

loading...
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Ultimile din Sanatate

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web