tortura_34859500

Groaznic! Instrumente de tortura in Evul Mediu!

in Curiozitati de

Inca de la aparitia pe pamant a speciei noastre, oamenii s-au luptat intre ei si au reusit sa inventeze tot felul de metode prin care sa isi faca semenii sa sufere. In orice lupta, informatia era esentiala iar cel care o avea putea suferi enorm daca avea curajul sa nu o divulge. Instrumentele de tortura au fost inventate pentru a scoate adevarul la iveala. In lipsa detectoarelor de minciuni si a pastilelor care te fac sa spui adevarul, instrumentele de tortura erau cea mai buna varianta pentru cei care doreau sa interogheze oamenii cu informatii importante.

Daca ne-am imagina care au fost cele mai negre aspecte ale vietii in Evul Mediu, cu siguranta igiena personala, medicina primitiva, foametea sau bolile contagioase ar ocupa un loc fruntas printre optiunile noastre. Dar, fara indoiala, nici unul dintre aceste aspecte nu putea egala ingeniozitatea stramosilor nostri europeni atunci cand era vorba de crearea dispozitivelor de tortura. Iar daca v-a starnit interesul, Descopera va invita sa aflati mai multe despre inventivitatea macabra a judecatorilor medievali si a celor care reprezentau legea in acea perioada.

Este lesne de afirmat că epoca medievală a fost una dintre cele mai violente perioade ale istoriei omenirii, iar că metodele de tortura pline de bestialitate au fost la ordinea zilei. Pe de altă parte sunt şi o sumă de factori care au influenţat dezvoltarea acestora: moştenirea greco-romană – deloc empatică la durerile condamnaţilor, armele folosite în războaie, cruciadele şi Inchiziţia.

Ceea ce nu trebuie însă uitat e faptul că mijloacele de distracţie colectivă sunt foarte reduse faţă de societatea de azi şi controlul violenţei e cu mult mai precar. Romanii mergeau la circurile cu gladiatori şi la execuţii şi torturi ca la teatru. Oamenii Evului Mediu sunt mai avizi de asemenea distractii cu cât unele din cele mostenite de la societatea antica au fost interzise: teatru, luptele de gladiatori.

1. Trasul in teapa

1489865760598

2. „Leagănul lui Iuda”

La această pedeapsă oribila se aseza victima pe o piramidă în formă de leagăn, se tragea in teapa încet. Pentru a adăuga la umilire totală, victima era de obicei, goala, iar dispozitivul a fost rareori spălat.

588848222699

3. „Sicriul de tortură”

Blocat în cușcă de metal, păsările erau lasata sa se hraneasca din victime.

3660243165586

4. Rack

Destul cunoscut, a fost folosit pentru a rupe articulațiilor victimelor.

6224837174360

5. „Distrugatorul de sani”

Folosit pentru a mutila sanii femeilor.

6027958355984

6. „Perie de angoasă”

Acest instrument a fost utilizat pentru a tortura femeile vinovate de avort, gay-lor și mincinoșilor.Aceasta perie în vagin pentru femei care faceau avort in anus pentru gay și  in gură pentru mincinoși. Instrumentul se tragea repede pentru a mutila victimele pe interior.

6413665740099

7. „Roata de rupere”

Acest roată a fost folosita pentru a sparge membrele victimelor, foarte încet până la moarte.

9343207364111

8. „Tortura Saw”

7761550400453

9. „Compresorul”

Folosita pentru a strange pana crapa craniul victimelor, sau pentru a sparge dintii lor …

7629146003956

10. Taietorul de genunchi

Pe scară largă se utiliza de Inchiziția spaniolă, acest instrument rareori provoca moartea.

8381107338425

sursa: http://buzzly.fr

 

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Curiozitati

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web