Guvernul din India a anunțat că se pregătește pentru recunoașterea comunității romilor din lumea întreagă ca parte din diaspora indiană.

in Extern
Guvernul din India a anunțat că se pregătește pentru recunoașterea comunității romilor din lumea întreagă ca parte din diaspora indiană.
130636
Sushma Swaraj, ministrul indian de Externe, a precizat că cele aproximativ 20 de milioane de romi care se află în peste 30 de țări sunt parte din diaspora indiană.
„Voi sunteți fiii Indiei, care ați migrat și ați trăit în condiții grele în țări străine, în decursul veacurilor. În ciuda tuturor greutaților, v-ați păstrat identitatea indiană. Marea comunitate de 20 de milioane de țigani trăiește în mai mult de 30 de țări din Asia de Vest, Europa, America și Australia și toți sunt urmași ai străbunilor noștri”, a spus ministrul în cadrul unei întâlniri cu delegați ai romilor din toată lumea.
„Romii sunt originari din India, există mulți savanți și cercetători care au adus dovezi că originile rromanis sunt în India. Folosim aceleași cuvinte indiene, provenim din măreața Indie. Vrem ca India să recunoască romii ca diaspora și să ne ofere cetățenie”, a declarat Jovan Damjanovic, președintele World Roma Organization Rromanipen, citat de b1.ro.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.