Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Guvernul îşi asumă răspunderea pentru modificările MAJORE asupra legislaţiei rutiere care afectează milioane de români

in Stiri online

Premierul României, Dacian Cioloș, își va asuma răspunderea pentru o serie de modificări asupra legislaţiei rutiere, modificări ce ar urma să afecteze milioane de oameni dar și școlile de șoferi.

Legislaţia rutieră urmează să fie modificată astfel încât doar persoanele care au absolvit minim 10 clase obligatorii vor putea susţine examenul auto pentru a deţine un  carnet de șofer.

O altă prevedere a proiectului de lege propune ca proba teoretică și cea practică pentru obţinerea carnetului de șofer să fie supravegheate și înregistrate video și audio pe întreaga durată a desfășurării acestora, astfel încât să fie eliminate suspiciunile de fraudare ale examenului auto.

Nici școlile de șoferi nu au fost uitate. Acestea ar urma să își piardă licenţa dacă pe parcursul unui an, elevii instruiţi care susţin examenul auto, nu reușesc să menţină o rată de promovare a examenului de minim 50%.

In prezent, media naţională a promovării examenului auto este de 55%.

Prevederile nu se vor aplica retroactiv, astfel că nu afectează șoferii care au mai puţin de 10 clase dar deţin în prezent permis de conducere precum și persoanele înscrise la o școală de șoferi până la data intrării în vigoare a legii. Modificările codului rutier nu au nevoie de votul plenului parlamentului, fiind o lege asumată de către guvern și ar urma să intre în vigoare în primul trimestru al anului 2017.

Sursa: ghidularadean.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate