hope3

Hope, copilul abandonat de familie pentru că era posedat de spirite rele și salvat de un înger tatuat

in Extern/Stiri online de

Cultura bantu, Nigeria. Termenul bantu definește toată populația de culoare din Africa Centrală și sudică, unii dintre ei încă trăiesc în triburi, alții în sate, însă cu toții într-o sărăcie de nedescris. Lipsa alimentelor a făcut ca familiile să caute scuze în superstiții și credințe anormale. Venirea unui copil pe lume, în cele mai multe cazuri, este considerat un blestem asupra familiei. Dacă odată cu venirea unui nou membru în familie, ceilalți mănâncă mai puțin, se îmbolnăvesc sau se întâmplă orice incident care le schimbă traiul de dinainte de a se naște copilul, familia consideră că bebelușul este posedat de spirite rele și se face vinovat de condiția nefavorabilă a celorlalți.

În primă instanță copiii sunt supuși unor exorcizări, sunt trecuți prin foc, fum și fac parte din ritualuri sadice considerate neapărat necesare pentru deposedarea de rău a familiei. Părinții chiar ajung să își tortureze copiii până la moarte. În Nigeria au fost semnalate cazuri în care micuți nevinovați au fost decapitați și îngropați după ce au fost acuzați de vrăjitorie.

În cel mai bun caz copiii sunt abandonați și lăsați în voia sorții. Cei mai mulți mor de foame sau boli după ce se hrănesc din gunoaie. Anja Ringgren Lovén, din Danemarca, conduce o filială ONG care se ocupă de salvarea copiilor din Nigeria. Împreună cu soțul său, nigerianul David Emmanuel Umem, a pus pe picioare un orfelinat pentru copiii abandonați din Africa. Este și cazul lui Hope. Un băiețel de doar doi ani, găsit rătăcind pe străzile unui sat din Nigeria. Copilul se afla într-un stadiu avansat de subnutriție, avea viermi pe corp și abia se putea ține pe picioare. Se afla pierdut printre oameni, în căutarea hranei pe care nimeni nu i-o oferea și cu toții considerau că băiețelul este posedat.

Hope a fost salvat de Anja, numită de presa internațională ”Îngerul tatuat”. ”A fost cel mai dur moment trăit din viața mea”, a mărturisit daneza, care a botezat copilul găsit ”Hope” după unul din mulțimea de tatuaje pe care le are. Hope a fost dus la un centru medical, unde timp de două zile a primit transfuzii de sânge și s-a reușit salvarea lui. Astăzi băiețelul crește alături de copilul danezei și zâmbește fericit.hope nigeria

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.