Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Igor Dodon explică strategia prin care doreşte să mute graniţa dintre România şi Republica Moldova

in Extern

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a dăruit preşedintelui Igor Dodon, marţi, 17 ianuarie, în cadrul întrevederii de la Moscova, harta Moldovei Mari din 1790, după războiul ruso-turc, desenată de cartograful italian Bartolommeo Borghi.

„Pe mine mulţi jurnalişti români mă întreabă: de ce noi spunem că România este rea? Rusia nu e rea?

Eu le spun că Rusia la fel a procedat rău. În anul 1812, s-au grăbit să semneze pacea de la Bucureşti şi au pus frontiera pe Prut. Puteau pune frontiera Moldovei istorice, atunci ţara noastră era să fie integră”, a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă. La rândul său, Igor Dodon i-a dăruit lui Putin, în semn de prietenie între poporul moldovenesc şi rus, o statuie reprezentându-i pe ţarul Petru I şi domnitorul moldovean Dimitrie Cantemir.

Pe un perete din biroul său, Igor Dodon a aşezat harta Moldovei cu graniţele între Siret şi Nistru.

„Eu vreau să vin cu un proiect de acordare a cetăţeniei moldoveneşti românilor. De ce nu? Să refacem Moldova lui Ştefan cel Mare, Moldova Mare. Şi credeţi-mă că noi o să ajungem la o aşa etapă. Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate