In cotizatia pe care o dam Bisericii vom da bani si pentru Trinitas?

in Religie

Biserica Ortodoxa va taxa fiecare parohie pentru a strange fonduri pentru posturile TV si radio ale Trinitas. Informatia publicata pe un blog a fost confirmata apoi si de BOR.

O instiintare trimisa in decembrie catre toate protoieriile a fost publicata pe blogul jurnalistului Catalin Striblea. Astfel, toti preotii au fost informati ca incepand cu 1 ianuarie 2015 sunt obligati sa contribuie cu 0,07 lei/familie/luna pentru a sustine activitatea Televiziunii si Radioului Trinitas.

BOR, taxa

Biserica Ortodoxa a reactionat imediat dupa ce acest articol a devenit viral pe internet. In mesajul publicat pe Basilica.ro, BOR nu neaga taxa, ci doar explica utilitatea ei.

„TRINITAS Tv si Radio TRINITAS au aparut ca o necesitate misionara si ca o forma complementara de comunicare, pentru a transmite mesajul Bisericii in casele oamenilor.

Hotararea Sfantului Sinod din decembrie 2014 a avut ca scop intensificarea eforturilor de sustinere financiara a TRINITAS TV si Radio TRINITAS in conditiile crizei economice prelungite, data fiind importanta acestora pentru viata si activitatea Bisericii azi”, se arata in comunicat.

In realitate, aceste taxe sunt platite de biserici din banii primiti de la enoriasi, chiar daca donatiile nu au fost facute in acest scop. Ramane de vazut in ce masura acestia vor fi multumiti sa stie ca banii lor nu se duc pentru ajutorarea celor mai saraci ci pentru finantarea celor doua posturi.

sursa: http://stirileprotv.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*