Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

În perioda sărbătorilor poţi câştiga până la 4.500 lei pe lună. Angajările temporare explodează de Crăciun şi de Paşti

in Stiri online

Perioadele de sarbatori aduc o crestere semnificativa a numarului de posturi disponibile pe termen determinat pentru lucratori, acestia reprezentând 80% din totalul celor care beneficiaza de contracte de munca temporara la nivelul intregii piete de profil, arata o analiza realizata Smartree.

Potrivit companiei de externalizare a proceselor de HR, sarbatorile de Craciun, Paste si luna martie determina o crestere a numarului de contracte de munca temporara pe segmentul angajatilor blue collars (muncitori necalificati si calificati in diferite domenii), acestia fiind solicitati mai ales in orasele mari precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara sau Brasov.
Personalul necalificat ocupa 80% din totalul contractelor de munca temporara, restul fiind atribuite specialistilor. Daca in categoria white collars (specialisti, n.red.) cererea este constanta, pentru blue collars se remarca fluctuatii in perioadele de Sarbatori, contractele fiind incheiate pe intervale de la una la sase luni”, a declarat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.
Potrivit acesteia, domeniile in care se cauta cei mai multi muncitori nespecializati sunt logistica, agricultura si productia.
Salariul pentru lucratori calificati poate ajunge si la 4.500 lei net
In ceea ce priveste salarizarea pentru angajatii din segmentul blue collars, pe contracte de munca temporara, reprezentatii Smartree remarca faptul ca, pentru cei necalificati, remuneararea porneste, in medie, de la 1.200 lei si ajunge de cele mai multe ori la cca. 1.800 lei, suma fiind completata de bonuri de masa.
Pe de alta parte, conform grilelor existente in cadrul companiilor, salarizarea muncitorilor calificati poate ajunge si la 4.500 lei/luna. Cu toate acestea, salariile de baza reprezinta in continuare principala provocare a companiilor de recrutare, intrucât sumele oferite se apropie de venitul minim garantat, iar candidatii prefera mai degraba ajutorul de la stat.
In plus, acestia se tem de lispa unui venit constant pe o perioada mai lunga de timp. Alte motive care ingreuneaza procesul de recrutare vizeaza lipsa personalului calificat, mai ales in industrie, dar si existenta unor zone depopulate de forta de munca.
Totusi, principalul avantaj al joburilor temporare este posibilitatea celor care nu sunt complet in câmpul muncii – elevi, studenti – de a obtine un venit suplimentar. De altfel, acest tip de contracte ii avantajeza si pe somerii care cauta o solutie de tranzitie”, a mentionat Raluca Penes.
Smartree a fost infiintata in anul 2000 si ofera servicii de salarizare, administrare de personal, analiza si raportare pentru management, recrutare, munca temporara si consultanta in domeniu.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate