Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

INAMICII TENULUI ÎN SEZONUL RECE

in Diverse

Pe măsură ce gradele din termometru scad, pielea începe să-şi ia măsuri de precauţie pentru a se proteja de dezechilibrul exterior. Însă nu întotdeauna reuşeşte de una singură.

Măcar dacă ar fi vorba doar despre schimbarea de temperatură. Însă o influenţă foarte mare o au şi vântul, apariţia zăpezii, precum şi căldura artificială de acasă sau de la birou. În toate aceste situaţii, pielea este supusă stresului, în încercarea de a-şi găsi propriul echilibru. Iar când pielea este stresată peste măsură, acest lucru se manifestă, cel mai adesea, prin uscarea excesivă sau înroşirea ei. Să nu ne speriem însă: nu toată lumea se confruntă cu aceste probleme. Pentru acelea dintre voi care sunt mai sensibile, iată ce remedii există.

TEMPERATURA SCĂZUTĂ

Principala consecinţă a scăderii temperaturii este faptul că nivelul de umezeală din aer nu mai este atât de ridicat ca pe perioada verii, ceea ce duce la o reducere a umezelii din propria piele. De aceea, în unele zile, vei observa cum pielea pare lipsită de strălucire, că apar porţiuni unde se descuamează sau zone mai roşiatice.

Ce să faci?

Aşa cum obişnuim să trecem de la garderoba de vară la cea de iarnă, aşa trebuie să facem şi cu produsele de îngrijire. Dacă vara foloseai o cremă cu o textură mai lejeră, iarna, în prim-plan vor fi cremele mai grase, care să aigure nu doar hidratare pielii, ci să şi o hrănească. Ingredientele-vedetă ale acestei perioade, atunci când vrei să-ţi pregăteşti propriile măşti, sunt mierea, pasta de avocado şi uleiul de măsline, trei produse care vor ajuta pielea să se reechilebreze şi să facă faţă temperaturilor mici. Mierea poate fi aplicată pur şi simplu pe piele, iar pasta de avocado, combinată cu uleiul de măsline, va asigura o extra-hidratare.

VÂNTUL

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să ieşi pe stradă într-o zi cu vânt mai puternic. Dacă ochii au început să-ţi lacrimeze, iar faţa s-a uscat instant, acestea sunt semnele unei sensibilităţi a organismului.

Ce să faci?

Înainte de a ieşi din casă, aplică pe ten o cremă hidratantă protectoare. Acasă, evită folosirea pe ten a săpunurilor sau spălarea frecventă a acestuia, întrucât aceste obiceiuri au tendinţa de a usca şi mai mult pielea. Caută formule hidratante, special concepute pentru tipul tău de ten.

ÎNCĂLZIREA CENTRALIZATĂ

Acest rău necesar poate avea consecinţe negative asupra pielii noastre, atunci când acestea nu este protejată corespunzător. De regulă, la schimbările de temperatură afară-înăuntru, pielea se înroseşte, din cauza capilarelor care se contractă şi se expandează rapid, în funcţie de mediul în care te afli.

Ce să faci?

Indicat este ca atunci când ieşi, să-ţi protejezi faţa cu ajutorul unor fulare sau haine cu gulere mari, iar în interior să păstrezi temperatura ambientală la un nivel confortabil, astfel încât trecerea cald-rece să nu fie un şoc pentru piele. Printre ingredientele recunoscute pentru calmarea roşeţii pielii se numără muşetelul şi ceaiul verde.

UŞOR DE REALIZAT, FOARTE EFICIENTĂ

Realizează rapid o mască pe bază de ceai verde după următorii paşi: pregăteşte un ceai din două pliculeţe de ceai verde. Când e gata, scoate pliculeţele, taie capatul şi pune frunzele într-un vas. Adaugă căţiva stropi de zeamă de lămâie, două linguriţe de ulei de măsline, şi amestecă totul. Rezultatul nu arată extraordinar, însă beneficiile sunt evidente, aşa că întinde pasta obţinută pe ten şi păstreaz-o prêţ de câteva minute, apoi clăteşte.” (Sorina Voican, cosmeticiană)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate