Incendiu de proporții într-o pădure din Romania! Focul s-a extins pe aproape 5 kilometri

in Evenimente

Aproape 50 de pompieri intervin luni dimineață pentru a lichida un incendiu de litieră de pădure,  în zona localităţilor Brăeşti – Ruginoasa – Goideşti, extins pe o suprafață de 4-5 kilometri.

Incendiu-PADURE

Focul izbucnit cu violență este alimentat și de vântul care suflă cu putere, ceea ce face anevoiasă intervenția pompierilor. La faţa locului sunt atât pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, cât şi voluntari de la Brăești și Ocolul Silvic Pârscov.

În sprijin a fost chemat și un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație. Intervenția se anunță a fi una dificilă și anevoiasă.

IGSU a decis pre-alertarea inspectoratelor pentru situații de urgență din județele limitrofe județului Buzău, acestea fiind pregătite să intervină în sprijinul echipajelor din teren angajate în stingerea incendiului de pădure din Brăiești, precum și trimiterea în zonă a Punctului de Comandă Mobil de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București și Ilfov, a anunțat IGSU într-un comunicat postat pe contul de Facebook al Inspectoratului.

incendiu-21

La acest moment, operaţiunea de stingere a incendiului se desfăşoară atât la sol, pentru stingerea cioatelor, cât şi în aer, prin intermediul elicopterului de la Ministerul Afacerilor Interne, care este alimentat cu apă de la Barajul Siriu.

Se acţionează cu 120 de salvatori, şapte autospeciale, un ATV şi o şenilată.

Un incendiu de proporții a cuprins luni dimineață o litieră de pădure situață pe raza localităților Brăești, Ruginoasa și Goidești, flăcările fiind extinse pe aproape 5 kilometri. Aproape 50 de pompieri de la ISU, dar și pompieri voluntari de la Ocolul Silvic Pârscov și din Brăești intervin la aceasta oră pentru localizarea și stingerea focului. Intervenția este însă dificilă, zona fiind una accidentată, greu accesibilă, pompierii fiind nevoiți să parcurgă pe jos un traseu foarte lung, de peste o oră și jumtate, iar vântul care bate cu putere alimentează incendiul. Pădurea cuprinsă de flăcări este una mixtă, de foioase și rășinoase, de aproximativ 70 de ani. Incendiul se manifestă la o distanță destul de mare de zonele locuite.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.