Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Începe coşmarul la Roma. Cea mai mare bancă din Italia, prezentă şi în România, ia măsuri dramatice pentru a se salva. Declaraţia premierului

in Extern

UniCredit vrea sa obtina 13 miliarde de euro (13,8 miliarde de dolari) in urma celei mai mari emisiuni de actiuni din Italia, care va reprezenta un test semnificativ pentru sistemul bancar al tarii, transmite Bloomberg.

Emisiunea de actiuni, menita sa majoreze capitalul, ar urma sa fie lansata pana in iunie, iar fondurile vor ajuta la scoaterea din bilant a unor credite neperformante in valoare de 17,7 miliarde de euro. Banca spera ca astfel isi va majora profiturile si dividendele pana in 2019.
De asemenea, pana in 2019, UniCredit SpA va concedia inca 6.500 de angajati, pentru a-si reduce costurile anuale cu 1,7 miliarde de euro, iar pentru acest an nu va plati dividende.
Sub conducerea noului sau director general, francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a demarat in luna iulie a acestui an un vast program de restructurare strategica destinat imbunatatirii bazei sale de capital.
UniCredit a obtinut peste 2,5 miliarde de euro in urma vanzarii unei participatii de 33% in banca poloneza Pekao, dupa ce, in octombrie, a vandut 20% din brokerul online FinecoBank cu aproximativ 550 de milioane de euro.
UniCredit ar urma sa obtina un profit net de 4,7 mld. euro, in 2019
„Am adoptat actiuni decisive pentru a face fata expunerii la creditele neperformante si pentru a sprijini viitoarea profitabilitate a bancii”, a afirmat Jean-Pierre Mustier.
Anul acesta, actiunile UniCredit au scazut cu aproximativ 50% la Bursa de la Milano. Luni, au inchis la 2,424 euro, evaluand banca la 15 miliarde de euro.
Masurile de restructurare vor ajuta UniCredit sa ajunga la un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de peste 12,5% pana in 2019, in conditiile in care, la finele lunii septembrie 2016, acest raport era de 10,8%. Nivelul capitalului va fi erodat suplimentar, dupa ce banca va vinde o mare parte din portofoliul sau de credite neperformante.
In total, pana in 2019, banca va renunta la 14.000 de angajati. Costurile totale nete vor scadea la 10,6 miliarde de euro, de la 12,2 miliarde de euro in 2015. La finele lunii septembrie, banca avea 123.000 de angajati.
Luni, UniCredit SpA a anuntat ca va inregistra anul viitor un castig net de capital de 2,2 miliarde de euro in urma vanzarii diviziei sale de gestionare a activelor grupului francez Amundi, pentru 3,55 miliarde de euro (3,75 miliarde de dolari).
De asemenea, cel mai mare grup bancar italian in functie de valoarea activelor isi va majora indicele de adecvare a capitalului cu aproximativ 78 de puncte de baza in urma tranzactiei. Amundi va plati UniCredit un dividend extraordinar de 315 milioane de euro inainte de finalizarea acordului, care este asteptat in primul semestru din 2017.
UniCredit este prezenta in 17 tari din lume, cu peste 8.500 de sucursale si 147.000 de angajati. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrala si de Est, unde realizeaza aproximativ 16% din veniturile sale. In Romania, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, si-a majorat participatia pe care o detine la UniCredit Tiriac Bank, de la 50,5% pana la 95,6% din actiuni, prin preluarea pachetului de 45% detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.
Citeste mai mult pe incont.stirileprotv.ro
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate