Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Inceputurile fotografiei moderne

in Educational

In anul 1851 fotograful britanic Frederick S. Archer a introdus un proces fotografic care a redus timpul de expunere si a imbunatatit calitatea copiilor fotografiei.La el, o placa de sticla era acoperita cu o mixtura din saruri de argint si o emulsie facuta dintr-o substanta umeda si vascoasa numita colodiu. Dupa cateva secunde, placa se transfera in negativ, care era tratat cu un ageent de fixare. In 1871, Maddox a folosit emulsia de gelatina pentru acoperirea placilor fotografice, si aceasta se usca fara sa afecteze sarurile de argint, si de acum se putea fotografia tinand aparatul in mana (nu mai era obligatoriu trepiedul).

 
In anul 1871 George Eastman a creat aparatele Kodak pentru productia de serie si pentru a fi folosite de amatori. Acest sistem a eliminat nevoia, obligatia si necesitatea fotografului de a-si developa singur fotografia.

 
Gaspard Felix, numit NADAR, este unul dintre primii care a incercat sa foloseasca aparatul in arta, si a ramas in istorie ca primul care a realizat o fotografie aeriana deasupra Parisului, de la bordul unui balon.
In anul 1861 Auguste si Louise Bisson au infruntat frigul si avalansele pentru a face poze varfului Mont Blanc.

 
De asemenea, s-au realizat fotografii pe campul de lupta de catre Roger Fenton si Carol Pop Szathmari (roman) in razboiul Crimeei.
Jackstone, specializat in fotografierea Vestului Indepartat, a adus fotografii din Yellowstone care au determinat Congresul Statelor Unite sa infiinteze primul parc national din lume.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate