Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Incredibil: ce conţinea ceaiul pregătit la Spitalul de Pediatrie Piteşti

in Evenimente

Analizele toxicologice făcute la solicitarea DSP Argeş după scandalul de la Spitalul de Pediatrie de la Piteşti au scos la iveală substanţa vinovată de gustul oribil din ceai: era DETERGENT.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, medicul Sorina Honţaru, a declarat pentru MEDIAFAX, că probe din ceaiul pregătit pentru copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost trimise pentru analize la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, fiind efectuate două buletine toxicologice.

Astfel, buletinul de analiză toxicologică făcut pentru droguri, pesticide, insecticide şi medicamente a ieşit negativ. Al doilea buletin de analiză, făcut pentru alte substanţe, a scos la iveală prezenţa în ceai a unor ioni de fosfat şi carbonat. Aceste substanţe se folosesc în detergent, aceeaşi analiză indicând absenţa ionilor de amoniu.

Concluzia, ca urmare a acestor buletine de analiză, este aceea că în ceaiul copiilor a fost pus, cel mai probabil, detergent în loc de zahăr, a precizat reprezentantul DSP Argeş.

Substanţele ar fi provocat boli digestive grave pentru copii dacă l-ar fi băut. Cel mai probabil, femeile de la bucătărie nu au clătit bine vasele în care s-a pregătit ceaiul sau au pus altceva din greşeală în oala în care fierbea ceaiul.

Ceaiul pregătit la începutul acestei săptămâni pentru copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti nu a mai apucat să fie distribuit micuţilor datorită unui medic. Acesta a cerut din întâmplare o cană cu ceai, şi-a dat seama imediat că are un gust ciudat, înţepător şi i s-a făcut rău.

Deocamdată nu se ştie cine din spital a făcut această greşeală, urmând ca persoana responsabilă să fie identificată în urma anchetei interne care a fost deschisă la spital.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate