Incredibil! Mierea cea mai scumpa din lume!

in Agronomie

 

Mierea „Elven” din Turcia poate fi cumpărată cu 5.000 € ( sau 6.800 dolari ) pentru un kilogram și este cel mai scump soi de miere din lume. Aceasta este produsă într-o peșteră în apropierea orașului Artvin Sarikair, la o adâncime de 1.800 de metri.

 

Potrivit unui apicultor local, Gunay Gunduz, mierea Elven este atât de scumpă pentru că este produsă în mod natural. Minerale bogate din peșteră îmbunătățește calitatea mierii, care se reflectă în cost. Gunduz, a cărui familie a fost în apicultură pentru trei generații la rând, a observat în 2009 pentru prima dată că unele albinele zboară în peșteră. Abia atunci el și-a dat seama că în peșteră poate fi miere.

Cu ajutorul unor alpiniști profesioniști, apicultorul a intrat în peșteră și a găsit 18 kilograme de miere în fagure, iar mai târziu acestea au fost testate într-un laborator francez . Testele au arătat că mierea a șezut șapte ani în peșteră și este într-adevăr de înaltă calitate, bogată în minerale.

Primul kilogram de mierea Elven a fost vândut în 2009, la bursa franceză pentru 45.000 €, iar farmaciștii din China au cumpărat un alt kilogram cu 28.000 de euro. În prezent prețul la miere a scăzut până la 5.000 € per kilogram. Aceasta este vândută în sticle de 170 și 250 de grame. În ciuda porțiuni mici, clienții lui Gündüz nu pot să nu observe că mierea Elven costă ca o mașină mică.

 

Gunduz susține că acest tip de miere poate fi folosit ca medicament sau supliment alimentar: este produsă în mod natural, fără urticarie, zona este bogată în plante medicinale endemice și toți acești factori contribuie la preț. În general, mierea turcă este considerată cea mai bună din lume, iar prețul nu poate fi mai mic decât 15 euro pentru un kilogram.

Sursa:byaki.net

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.