Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Incredibil: Monstru născut la Cernobîl omoară în 5 minute

in Curiozitati

Despre dezastru nuclear de la Cernobîl s-au scris mii de articole de specialitate şi cărţi care au descris tragedia. Un lucru se pare că a fost ţinut secret până acum: existenţa unui monstru radioactiv în subsolul unei unităţi de la Cernobîl care putea ucide în 300 de secunde pe oricine se apropia de el.

In urma exploziei din 26 aprilie 1986, în interiorul reactorului nuclear a apărut unul dintre cele mai periculoase lucruri din lume. Se spune că 300 de secunde în apropierea respectivului monstru înseamnă moarte sigură. Chiar şi acum, după 29 de ani de la tragedie, puterea sa devastatoare emană căldură şi moarte.

După ce flăcările exploziei au fost stinse, cu ajutorul unei camere video teleghidate, o masă puternic radioactivă a fost descoperită în subsolul Unităţii 4 a centralei nucleare.  Avea doi metri lăţime şi cântărea sute de tone. Cei prezenţi la faţa locului au încercat să descopere miezul radioactiv devastator.  L-au numit “piciorul elefantului” sau monstru radioactiv. Ciudatul nume i-a fost dat după forma de picior de elefant pe care o avea respectiva substanţă solidă ucigătoare.

Citeste si: Amestec simplu, rapid si natural care inlocuieste balsamul de rufe!

AŞA ARATĂ „PICIORUL DE ELEFANT”:

2_19

“Piciorul elefantului” reprezintă o masă solidă formată din combustibil nuclear, amestecat cu beton, nisip şi material izolant, topit din cauza căldurii devastatoare din timpul şi de după explozie.

Aşa-numitul monstru se află sub locul în care era situat nucleul reactorului. În 1986, nivelul radioactiv al acestuia atingea cifra de 10.000 de radiaţii Röntgen pe oră, iar orice om care s-ar fi apropiat de el ar fi fost iradiat în mod fatal în mai puţin de un minut, conform rarehistoricalphotos.com.

Citeste si: „Este reala si blestemata”. Povestea MIRESEI MOARTE, care stă de 82 de ani în vitrina unui magazin! TE VOR TRECE FIORI!

3_18

După 30 de secunde în apropierea sa, o persoană s-ar fi simţit ameţită şi slăbită timp de cel puţin o săptămână. După două minute de expunere, orice persoană ar fi manifestat stări hemoragice. După patru minute s-ar fi instalat febra, diareea şi vărsăturile, iar cinci minute de expunere i-ar mai fi oferit persoanei doar două zile groaznice de trăit.

Citeste si: Ai mobila zgariata? Iata un truc simplu pentru a scăpa de aceste zgârieturi în câteva secunde!

Oamenii de ştiinţă au făcut de-a lungul timpului mari eforturi să izoleze monstrul radioactiv. Sovieticii au construit un sarcofag pentru a-l acoperi, însă interiorul va rămâne radioactiv timp de 100.000 de ani. Istoria notează că toţi cei care au luptat cu flăcările imediat după producerea dezastrului sau au participat la construirea sarcofagului au murit în cel mult un an de la explozie.

În urma exploziei de la Cernobîl, peste 7 milioane de oameni au fost afectaţi de radiaţii. Este vorba despre una dintre cele mai mari tragedii ale omenirii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate