Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Indreptar de folosire a oglinzii

in Curiozitati

Indreptar de folosire a oglinzii

Copiii nu trebuie sa se uite in oglinda
Fiecare popor are propriile credinte si superstitii legate de oglinda. Majoritatea legendelor fac referire la ideea de nenoroc, considerind oglinda un obiect magic si misterios. Iata citeva exemple.

La popoarele germanice exista superstitia conform careia un copil care nu a implinit virsta de un an nu are voie sa se priveasca in oglinda, pentru a nu atrage asupra sa nefericirea. Daca totusi acest lucru se intimpla, atunci micutul va deveni vanitos, poate chiar idiot si risca sa moara de epilepsie. Si la englezi intilnim o superstitie asemanatoare; copilul de virsta frageda care isi vede chipul in oglinda va muri de tinar. Pentru japonezii efectul negativ este mult mai diminuat. Ei sint convinsi ca de gemeni au parte acei parinti carora in copilarie le placea sa petreaca mult timp in fata cristalului ademenitor.

In folclorul multor popoare exista convingerea ca imaginea reflectata in oglinda nu este reprezentarea eului nostru si nici o iluzie optica sau o halucinatie nascocita de mintea nostra; in cristalul misterios noi vedem de fapt un alt om asemanator noua la infatisare, dar care traieste intr-o alta lume, cea de dincolo de oglinda.
Oglinda alunga bolile

Se spune ca atunci cind un bolnav se priveste pe inserat intr-o oglinda face ca boala sa se sperie si sa paraseasca trupul suferind. Iata de ce femeile siriene dupa ce fac baie se privesc intr-o oglinda aburita, fara sa o stearga, pentru a scapa de durerile de cap, git si urechi. In Suedia exista credinta populara conform careia fata care isi admira imaginea reflectata in cristalul misterios la lumina luminarilor risca sa-si piarda frumusetea si chiar mintile. Acest lucru s-ar explica prin faptul ca energia produsa de lumina luminarilor ar fi redirectionata din oglinda direct pe chipul celei care se priveste, ceea ce ar duce la estomparea farmecului, a gingasiei persoanei respective.

Despre cimpul energetic al oglinzii

Specialistii au observat ca oglinda absoarbe si reflecta chiar si raze invizibile cu ochiul liber ale spectrului. De asemenea, este capabila sa reflecte si informatii bioenergetice pozitive sau negative foarte puternice, in functie de care se accentueaza sau se diminueaza energia mentala a individului.

Atractia dintotdeauna a oglinzii

Omul este atras de oglinda mai mult pentru a se observa pe sine in ea. Privindu-ne cu atentie imaginea, suntem cuprinsi de fericire sau de dezamagire, dar niciodata cu adevarat multumiti. Daca petrecem mult timp in fata oglinzii, analizindu-ne minutios trasaturile fetei sau linia corpului, vom ajunge sa ne complexam de felul in care aratam, facind din fiecare defect o mare tragedie. Oare imaginea noastra din oglinda este pe de-a intregul reala? Nu exageram insistind de fiecare data asupra micilor imperfectiuni pe care le-am observat?

Trebuie sa detii dreptul de a te adresa obiectului magic

Oglinda poate face rau celui care nu a obtinut dreptul de a se adresa obiectului magic. Numai pentru cei alesi ea joaca rolul salvatorului si al aparatorului. In cazul in care ati avut o discutie incomoda cu cineva sau v-ati aflat in compania unor oameni invidiosi, rauvoitori, cu ajutorul unei oglinzi puteti evita repetarea unor astfel de neplaceri. Este suficient doar sa aveti tot timpul cu dumneavoastra in poseta sau intr-un buzunar al hainei o oglinjoara rotunda dispusa cu fata in sus. Atunci toate tunetele si fulgerele ce va sunt sau va vor fi adresate se vor intoarce ca un bumerang asupra celui care le-a rostit. Puteti fi protejati si de o oglinda imaginara. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va imaginati ca intre dumneavoastra si interlocutor se afla un zid invizibil din cristal. Acesta va impiedica sa ajunga la dumneavoastra toate gindurile veninoase pe care interlocutorul vi le doreste pe ascuns. Oglinda imaginara va face ca toata furia si ura sa se rasfringa asupra expeditorului lor.

Aspecte energetice legate de oglinzile sparte

Nu intimplator ideea de nenoroc este strins legata de oglinda sparta, pentru ca cioburile au puterea de a anula numai anumite aspecte energetice ale spectrului, fara a le influenta pe celelalte. Din aceasta cauza nu este bine sa va priviti chipul deformat de un cristal spart. In plus, nu uitati ca in cioburi se acumuleaza o mare energie negativa ce poate fi in orice moment eliberata direct spre cel care se priveste in ele. Daca ati spart o oglinda, trebuie sa scapati cit mai repede de cioburi, inainte ca nenorocirea sa se abata asupra casei dumneavoastra.

Un exercitiu de revigorare

Cind nu ne simtim bine, cind avem o stare de spirit proasta sau pur si simplu ne intoarcem acasa extenuati dupa o zi de lucru epuizanta, ne putem recapata energia astfel:
Asezati-va in fata unei oglinzi obisnuite pentru citeva minute. Luati-va un punct de reper asupra caruia sa va concentrati. Incercati sa nu va ginditi la problemele care va apasa. Lasati grijile cotidiene deoparte. Inspirati si expirati adinc. Dupa putin timp veti simti ameliorarea. Tonusul dumneavoastra se revigoreaza si sinteti gata sa reincepeti batalia cu greutatile vietii.

Adunate de Lidia Molder

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate