Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Inedit: maşina scoasă la imprimantă

in Curiozitati
 Pe cât pare de imposibil, pe atât este de real: americanii au proiectat o maşină scoasă la o …imprimantă 3D. Este vorba despre o companie din SUA care anunţă că va lansa în curând o maşină elegantă care conţine multe componente tehnice şi de design realizate cu ajutorul unei imprimante 3D.
Compania Divergent Microfactories îşi propune să schimbe modul în care sunt fabricate maşinile normale, nu doar pentru stil, dar şi pentru a reduce cantitatea de materiale folosite, costurile şi poluarea. Manny Vara, reprezentantul companiei descrie noua maşină a viitorului ca fiind „foarte uşoară şi foarte rapidă”.Proiectul se numeste Blade şi, spre deosebire de alte echipamente produse la imprimante 3D, compania Divergent Microfactories susţine că foloseşte o altă tehnică de producţie.

Echipa de producţie nu face tot vehiculul odată, americanii concep întâi noduri de asamblare, care sunt unite ulterior. Ca să ne imaginăm mai bine întreaga linie de producţie, producătorii spun că întreg procesul tehnologic seamănă cu un joc Lego la un alt nivel, desigur.

Un proces care durează mult mai puţin şi e total lipsit de complexitate este fabricarea saşiului, şi acesta tot la o imprimantă 3D.  Acesta poate fi montat de angajaţi, care nu au nevoie de cunoştinţe temeinice în domeniu, cum e cazul maşinilor clasice. Este cu 90% mai uşor decât cel regăsit la autovehiculele clasice.

Astfel, trăgând linie peste întreg procesul de fabricaţie, se ajunge la concluzia că suma necesară producţiei este 1/50 din bugetul pentru automobilele clasice. Cât despre emisii, este reprezintă circa o treime din cele ale unui vehicul electric tradiţional.

Blade poate accelera de la 0 la 100 km/h în aproape 2 secunde. Dacă vă întrebaţi când vom vedea pe şosele o astfel de maşină, răspunsul vine de la fondatorul şi directorul executiv al Divergent Microfactories: are nevoie de 10 milioane de dolari pentru a pune pe picioare fabrica în următoarele 18 luni.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate