Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

INGINERIA UMANA

in Comert

Masurarea abilitatilor si aptitudinilor
In 1905 a fost propusa o scara a inteligentei cu 13 trepte, iar in 1916 IQ-ul. Dificultatile asociate de fiabilitatea testelor (de abillitate, de inteligenta, mecanice, de rapiditate) decurg din diversitatea domeniilor capacitatii umane, validata fiind curba normala (clopotul lui Gauss).

Probabilitatea si statistica
Statistica a aparut inaintea tuturor celorlalte metode cantitative, cu exceptie poate a contabilitatii (jocul de hazard, administratia de stat). aplicatiile predilecte au fost legate de asigurari, curba normala, controlul static al calitatii, testele de normalitate si observarea selectiva.

Cercetarea operationala
A aparut in Royal Air Force (1941) si s-a exins in numeroase domenii devenind o abordare stiintifica in rezolvarea problemelor care revin conducerii executive (oferirea de avize, sugesti si propuneri expertizate). Metoda s-a extins asupra domeniilor nemilitare, aparand organizatiile de consulting, firme de contabilitate sau departamente in cadrul universitatilor.

Calculatorul
Constituie azi o lume in sine.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Comert

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate