Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ingredientul natural care te ajută să ai o siluetă de invidiat fără recapătarea greutăţii după încetarea dietei

in Sanatate

Ceaiul din coaja de crusin este recomandat in special pentru constipatie, obezitate, boli de ficat, afectiuni ale veziculei biliare sau pentru depurarea sangelui.

Aceasta planta creste sub forma de arbust pe locuri deluroase insorite, la margini de rauri sau zone mlastinoase, dar numai pana la altitudini de 1000 de metri, poate atinge inaltimi de 2-3 metri. Se foloseste numai coaja de crusin si se culege in perioadele martie-aprilie, august-octombrie. Coaja de crusin contine o serie de substante cu efect vomitiv, principii antrachinonice, avand o actiune purgativa accentuata, cu avantajul ca se poate folosi mult timp fara a da obisnuinta.

Ca efecte terapeutice, coaja de crusin are efect in reglarea scaunului, rezolva starile de constipatie in cazul unui intestin “lenes”. De asemenea ceaiul de crusin se mai foloseste preventiv in afectiunile vezicii biliare si are un efect depurativ al sangelui. Pentru constipatiile cornice se folosesc 2-3 g praf sau 2 lingurite de coaja de crusin maruntita se pun la macerat la rece in 250 ml de apa, se lasa 12 ore “sa traga”, apoi se beau cateva inghitituri la fiecare doua ore. Iar pentru cazurile mai urgente o lingura de coaja de crusin maruntita se opareste cu o cana de apa clocotita, apoi dupa o jumatate de ora se lasa sa mai dea in clocot timp de 10 minute. Atentie! Urina se coloreaza in rosu. Dozele de inceput a curii sunt de o lingurita de coaja la o cana de ceai si se creste pana la o lingura de coaja la aceeasi cantitate de apa. Dozele mici se folosesc in constipatiile usoare, iar in doze mai mari in cazurile mai serioase.

Avand un efect de excitare a bilei, coaja de crusin, amestecata cu cicoare, anghinare si papadie, foloseste la prepararea unui ceai eficient in tratamentu afectiunilor ficatului si a reglarii digestiei fiind astfel unul dintre ceaiurile des folosite in cazurile de obezitate. Luand in fiecare dimineata un varf de cutit de coaja de crusin si band o cana de ceai de cicoare, persoanele care doresc sa slabeasca vor reusi acest lucru treptat, fara a exista pericolul care de obicei insoteste curele de slabire si anume recastigarea greutatii imediat ce dieta de slabire este intrerupta.  Crusinul, regland digestia si scaunul, duce firesc la curatirea tractului digestiv si deci la eliminarea toxinelor, unul din factorii importanti care insotesc de obicei supraponderabilitatea.

Pentru a evita starea de greata si voma pe care o provoaca coja de crusin culegeti cel mai bine coaja de crusin in luna aprilie, scoateti-o de pe ramuri si uscati-o la soare. Culoarea pe partea interioara a cojilor este galben-maronie. Se pastreaza cel putin un an inainte de folosire, altfel poate provoca varsaturi.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie) – doua lingurite de coaja de crusin maruntita se pune intr-o cana de apa clocotita, se lasa un minut, apoi se strecoara si se bea seara inainte de culcare.

Ceai mai concentrat pentru cazurile mai grave – o lingura de coaja de crusin la 250 ml apa. Se pune la fiert o parte seara, iar cealalta se bea dimineata, pe stomacul gol.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web