Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Invataturile lui Maitreya privind religia

in Curiozitati

Invataturile lui Maitreya privind religia

Conform lui Maitreya, toate religiile au o parte de responsabilitate in suferinta lumii. In loc de a invata mintuirea, au creat sfere de dominare rigida. Ele au generat conflicte si au impus oamenilor un anume mod de a gindi. Aceasta situatie se apropie insa de sfirsit. De acum inainte, scoli, colegii, universitati ii vor ajuta pe oameni sa descopere de unde provin gindurile si ideile, ca noi sintem cu totii in legatura directa cu Atotputernicul si ca nu ne trebuie scripturi pentru a ne experimenta adevaratul nostru Sine.

Cei care sint presupusi ca raspindesc mesajul lui Hristos, spune Maitreya, si care sint intr-o functie care sa serveasca poporul, au uzat insa de pozitia lor pentru a obtine mai degraba avantaje personale. Zbaterea pentru a deveni episcopi sau alte personaje puternice in cadrul ierarhiilor religioase, spune El, trebuie sa se termine: Nu mai spuneti ca ati devenit episcop in numele lui IIisus, pe cind de fapt ati facut-o pentru voi insiva. Fiindca nu ati facut-o pentru Domnul, Domnul nu poate fi cu voi.

Maitreya a mai spus: Cei mai apropiati si mai dragi mie sint oamenii care fac munca mea fara rasplata. Insa asa este hotul. De ce? Pentru ca el isi face lucrul fara sa stie care ii va fi consecinta. Lui ii trebuie sa-si satisfaca nevoile esentiale si astfel actioneaza in singurul mod in care poate el. Nu doreste sa faca rau cuiva. El nu ma implora. Cei mai indepartati de mine sint sfintii si guru care au renuntat la toate indatoririle si responsabilitatile vietii. Ei si-au inchis mentalurile lor fata de realitatile vietii si, zi si noapte, il cauta pe Dumnezeu, dorind sa-l cunoasca, sa afle unde traieste El, undeva in cer. La exterior acestia apar cu judecata sanatoasa si calmi. In interiorul lor insa sint in haos, plingind in sine in disperata lor cautare a lui Dumnezeu.

Politicienii sint derutati din cauza ca ei nu pot controla poporul prin ideologii. Insa autoritatile religioase sint cele mai atasate de putere, crezind ca exista doar o singura cale care duce catre cer. Dar cum traiesc acesti conducatori religiosi? Care este stilul lor de viata? Poate ca-i acela al regilor: palate, avioane, automobile blindate. Krishna a trait intr-o coliba. Aceasta este adevarata divinitate.

La fel, in zilele noastre, Sai Baba doarme intr-o camera mica, intr-un pat simplu.
Falsii profeti, afirma Maitreya, sint aceia care, inconjurati de pompa si fast, protejati de oameni de garda, refuza contactul cu oamenii. O viata simpla, printre oameni, ar face ca toate acestea sa nu fie necesare mesagerilor Domnului. Adevaratii mesageri sint aceia care muncesc in teren cu poporul, mincind impreuna cu oamenii, vindecindu-i si ajutindu-i. Ceilalti s-au indepartat de exemplul lui Iisus.

Totusi, multi conducatori religiosi au inceput acum sa ia atitudine in apararea poporului. Ei ii someaza pe politicieni sa tina cont de atitudine in apararea poporului. Ei ii someaza pe politicieni sa tina cont de dimensiunea morala si spirituala, care nu poate fi eludata de oricine detine puterea. Daca aceasta dimensiune este neglijata, urmeaza in mod necesar o criza. Ceea ce conducatorii religiosi nu au vrut sa faca, acum vor trebui sa faca, a spus Maitreya. In lumea intreaga, ei vor parasi in finele palatele lor pentru a trai intr-o ambianta mai simpla, caci simplitatea este un factor semnificativ care permite sa ramii cu Domnul in inima. Tendinta catre o simplitate mai mare va fi de remarcat de asemenea si la multi oameni bogati care vor renunta la ceea ce au in plus si-l vor imparti cu poporul.
Maestrul atrage atentia asupra bisericilor goale si remarca faptul ca tinerii nu sint interesati de vechile ideologii ale celor mai in virsta.

Religiile au invatat generatiile anterioare asa: Vino la templu. Fa un dar si vei fi liber. Acestea au folosit de asemenea frica omului pentru a naste si a sustine credinta. Insa copiii de astazi cel mai adesea nu merg la biserica. De ce? Conform spuselor lui Maitreya, copiii nu alearga dupa Dumnezeu. Ei au constiinta ca Dumnezeu este inauntrul lor. Daca vreti sa verificati adevarul despre ceva, vorbiti cu un copil sfatuieste Maitreya. Nu creati frica in mintile copiilor inocenti ii indeamna Maitreya pe conducatori religiosi. Frica este otrava.

Fundamentalismul si dogmatismul se vor sfirsi. Timpul lor va trece repede. Maitreya invata ca din momentul in care o persoana renunta la convertirea sa pentru un ism, ea va fi eliberata. Atunci veti constata ca Eu sint in voi si ca sint liber de orice ideologie. Am venit sa va invat sa nu ma mai implorati. Diferiti guru si fanaticii religiosi ma tot implora, dar rezultatul final este ca ei nu ma cunosc niciodata, a spus Maitreya. Voi nu sinteti nascuti in pacat, astfel cum se insista sa vi se spuna. Caci Eu sint cu voi si voi sinteti cu mine.

Desi in mod real Dumnezeu este peste tot, unii oameni au inceput sa fie constienti ca este posibil sa-l perceapa pe Domnul in propria inima. Dumnezeu nu este in cer, invata Maitreya, Dumnezeu este in inima. Cind mentalul este linistit, liber de orice influente dogmatice, el va absorbi adevarul. Realizarea Sinelui este realizarea lui Dumnezeu. Invatatura lui Maitreya va incurajeaza sa cautati in interiorul vostru. Aceasta nu are nimic de-a face cu religia, cu politica sau cu orice forma de ideologie.
Daca veti folosi aceasta oglinda pentru a privi la religiile din lume, veti vedea ca ele sint bazate pe experientele personale ale profetilor, ale diferitilor guru si ale sfintilor. Totusi, cind oamenii ii urmeaza pe acestia, ei sint obligati la experienta suferintei – pentru ca ei nu-si urmeaza propriul lor Sine. Daca va inchideti ochii si lasati pe altul sa va conduca, va veti impiedica. Fiecare isi are propriul liber arbitru. Cind acest liber arbitru nu functioneaza sau se abate din drum, Maitreya spune ca Domnul intervine.

Multi invatatori si guru au cazut singuri din cauza atasamentului fata de puterile care se manifestau prin ei – ca rezultat al unei dezvoltari naturale sau prin gratia Domnului. Aceasta cadere s-a produs inevitabil, dupa spusele lui Maitreya caci, cu cit veti cere ceva mai mult pentru voi, cu atit va veti identifica cu acele puteri si daca nu veti intelege ca sinteti un Sine nemuritor si ca puterile apartin Domnului, veti fi pierduti.

Este un test dificil si chiar in zilele noastre, vietile multor insotitori care s-au identificat cu guru-ul sau cu invatatorul lor au fost zdruncinate atunci cind invatatorul sau guru, uitindu-si Sinele interior, s-au atasat de puterile materiale, mentale sau spirituale. Astfel unii au inceput sa adune avere; altii folosesc rau gindirea si ii incatuseaza mental pe multi oameni, creind separatism si intoleranta in loc de a respecta libertatea fiecarui individ; si inca altii incep sa se ataseze de putere si o folosesc in rau. Maitreya spunea: Chiar daca ati atins un nivel foarte inalt de evolutie nu puteti afirma Eu sint Domnul. Puteti spune in mod simplu sint mesagerul Domnului.
Viata lui Iisus

Chiar Iisus a avut de luptat cu problema atasamentului fata de puteri si experienta spirituala, a spus Maitreya. Experientele pe care Domnul i le-a acordat lui Iisus sint acordate astazi altor discipoli. Insa in cazul lui Iisus, initial mentalul sau devenise predominant in cursul experientelor respective. Mentalul incerca sa foloseasca puterile spirituale pentru a atinge anumite scopuri.

Iisus era preocupat de inegalitatea dintre bogati si saraci si incepuse sa predice ca In ochii Domnului nimeni nu este bogat sau sarac. El ar fi trebuit sa incerce insa sa ajute oameni sa-si realizeze Sinele, caci prin acest proces se invata in mod automat sa folosim numai cit ne trebuie si sa dam ce avem in plus. In acel timp, spune Maitreya, Iisus ar fi trebuit sa invete, Nu va atasati nici de bogatie si nici de saracie. Adevarata invatatura este Domnul este cu voi daca sinteti cinstiti, sinceri si detasati.
Cind preotii l-au provocat pe Iisus, De ce nu te poti elibera, daca esti Dumnezeu?, Iisus nu putea face nimic atunci. Apoi, cind Iisus a fost pe cruce si a intrebat, Dumnezeule, Dumnezeule de ce m-ai parasit?, i-a fost data o viziune si rugaciune pe care Maitreya a transmis-o si in invataturile actuale.
Invatatura spirituala a lui Maitreya
Rugaciunea pentru noul ev

Eu sint creatorul Universului.
Eu sint tatal si mama Universului.
Totul este venit din mine.
Totul se va reintoarce in mine.
Mentalul, spiritul si trupul sint templele mele,
Pentru ca Sinele sa se realizeze in ele
Fiinta mea suprema si devenirea mea.

El a fost invatat atunci ca intreaga creatie este a lui Dumnezeu, Nimic nu se intimpla in afara vointei Domnului, a spus Maitreya. In acel moment Iisus a inteles ca mentalul nu trebuie sa rivneasca la puteri spirituale.

Avind aceasta viziune, Iisus a spus: Tata, iarta-i, caci ei nu stiu ce fac. Atunci cind v-ati eliberat de orice atasament, asa cum a fost Buddha, vi se acorda viziunea Absolutului (Nirvana).
Concluzia de aici este ca Iisus se atasase de ceea ce dorea sa realizeze (justitie si egalitate intre bogat si sarac). Invatatura sa fiind relativa, El fiind antrenat in contrarii, Domnul i-a dat o viziune a Luminii. Iisus a inteles atunci in mentalul sau, in spiritul sau si in trupul sau ca relativul si absolutul sint doua aspecte ale aceleiasi Lumini. Apoi a domnit calmul. El era satisfacut.

Iisus ca persoana, ca entitate distincta, a trait experienta sustinerii, a sprijinului Atotputernicului. Oamenii de pretutindeni, spune Maitreya, incep acum sa experimenteze si acest ajutor. Care vor fi semnele? Oamenii vor fi capabili sa experimenteze prin cuvinte simple ceea ce Iisus a experimentat in Hristos. Cind faceti experienta Celui care va sprijina, care este sursa intregii creatii, aflati ca fara El nu poate exista nimic. La o astfel de experienta, Sinele devine indiferent la orice se intimpla in jurul lui, cum a fost cazul cind Iisus a spus: Tata, iarta-i, caci ei nu stiu ce fac. Daca sinteti onest, sincer, detasat, puteti atinge acest stadiu.

In perioada acestor invataturi, Maitreya a discutat pe scurt si despre controversatul film al lui Martin Scorsese – Ultima ispitire a lui Hristos. Au fost numerosi aceia care, in diferite tari, s-au opus cu vehementa difuzarii acestui film din cauza ca acesta il prezenta pe Iisus ispitit sa se angajeze intr-o relatie sexuala.

Comentind problema tentatiilor, Maitreya a spus ca dorintele mentalului, ale sufletului si ale trupului forteaza sinele sa actioneze cumva contra vointei adevaratului Sine. El a explicat ca Iisus a trecut prin acele etape si a fost de asemenea ispitit. Stie cineva ce a facut El? Maitreya a subliniat ca nimeni nu este in masura sa stie cu adevarat ce a facut Iisus. Totusi, indiferent daca Iisus a avut relatii sexuale in timpul vietii sale, nimeni nu poate sa spuna ca raporturile sexuale sint o ofensa adusa lui Dumnezeu.

Nu este cazul, a afirmat el, ca pentru a-l cunoaste pe Domnul, trebuie sa renuntam la sexualitate. Eu nu stabilesc astfel de reguli. Domnul a spus: Nu condamnati sexualitatea. Daca o condamnati, nu veti sti niciodata cine sint Eu. Daca ati condamna sexualitatea, trebuie sa va intrebati singuri cum ati fost nascuti si de unde veniti. Domnul nu v-a spus Parasiti-va sotia si copiii vostri. Este oare necesara atita vorbarie despre nastere si moarte? Cine nu a fost nascut dintr-o relatie sexuala? Nu predicati ca sexualitatea este obscena. Ea este ceva natural si nu-i nevoie sa fie invatata. Ea se dezvolta o data cu fortele evolutive ale vietii. Adevaratul Maestru este constiinta, care invata la momentul potrivit. A educa despre sexualitate in mod prematur este de asemenea nerecomandat. Lucrurile trebuie lasate sa-si urmeze cursul lor natural.

Veti constata ca actul sexual, implinit cu sinceritatea sufletului, cu onestitatea mentalului si cu detasare este divin. Si daca este divin, nu ramine atasat nici mentalului, nici spiritului si nici trupului. In acel moment al realizarii acestei stari deveniti liberi. Cunoasteti rezultatele actului sexual implinit in mod posesiv si cu atasament. Pofta creste, persoana poate deveni obsedata sexual si in final poate comite crime sexuale care sint executate cu un mental necinstit, cu un spirit nesincer si cu atasament. Orice act realizat astfel devine distructiv.
Comentind filmul Ultima ispitire a lui Hristos, Maitreya a relevat un contrast ce exista intre atitudinile preotilor si ale cineastilor fata de religie. Oamenii religiosi il cauta pe Hristos si astfel abandoneaza totul. Domnul le da anumite experiente pentru a le linisti mentalul. Acesti oameni au indemnat ca si altii sa renunte la ceea ce ei insisi au renuntat, pentru a avea experientele respective si a ajunge la nivelul la care au ajuns si ei.

In fapt, multi conducatori religiosi fug insa de realitatile vietii. Cit despre cineasti, acestia trateaza problema cu o minte inchizitoare. Mentalul doreste sa descopere fondul lucrurilor, insa curiozitatea, singura, creeaza divizare. Detasarea si sinceritatea spiritului ar fi produs un alt film.

O alta lucrare de arta, Versetele satanice a lui Salman Rushdie, a generat o divizare religioasa chiar mult mai serioasa. Maitreya a explicat astfel problema: cind un bebe plinge dupa suzeta si nu i se da el devine furios si dezorientat si sfirseste prin a-i striga mamei cuvinte urite. Asa este si cu Salman Rushdie. El cauta sa obtina prin religie experiente divine si nereusind, a inceput sa-si descrie greutatile intimpinate si deziluziile sale. Insa esecul sau in a avea experiente nu justifica in nici un fel negarea divinitatii, caci aceasta nu exista in evolutie. Ea exista numai in Fiinta Suprema.

Scriitorii sau poetii esueaza, spune Maitreya, din cauza ca ei cauta absolutul. Insa acesta nu poate fi gasit in ceea ce este viata – in ceea ce evolueaza. Si astfel, nereusind sa afle absolutul, ei se lanseaza sa fondeze noi religii si filozofii. Or, ei incep prin a crea indoieli asupra existentei reale a lui Dumnezeu. Acesti scriitori nu sint in drept, dar nici in eroare, cautind noi teluri si noi experiente. Insa atunci cind ei creeaza neliniste prin scrierile lor, cei care le citesc sint cuprinsi de panica intrucit nu doresc sa-si piarda certitudinile proprii. Salman Rushdie cit si musulmanii credinciosi sint in aceeasi situatie, intrucit sint strins legati de credintele lor si le este teama sa nu le piarda.

Maitreya spune ca El este venit sa ne ajute sa-l cunoastem in inima noastra. Aceasta experienta nu se poate produce in mental, in suflet sau in trup, din cauza ca aceste parti sint legate de evolutie, pe cind Divinitatea e pura si eterna. Sinele exista in inima si acolo este unde faceti experienta lui Dumnezeu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate