Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ion Iliescu, audiat în dosarul „Mineriadei”! Fostul președinte riscă închisoarea pe viață

in Stiri online

Ion Iliescu este audiat în dosarul „Mineriadei”, după ce a fost citat la Parchetul General. Fostul președinte este acuzat de crime împotriva umanității, informeaza  libertatea.ro

Ion Iliescu a ajuns la sediul Parchetului General. Întrebat dacă se simte vinovat pentru cei patru oameni care au murit în timpul Mineriadei, fostul președinte a declarat că nu are ce să-și reproșeze.

Peste 1.200 de oameni au fost grav răniți în timpul „Mineriadei”.

„Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea țării. Vor oamenii să…, probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu știu care este rațiunea redeschiderii discuției, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci și șapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt”, a precizat Ion Iliescu.

Ion Iliescu este audiat în dosarul „Mineriadei”. Fostul președinte riscă închisoarea pe viață

După anunțul făcut de Parchetul militar de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorul militar Dan Voinea, cel care a instrumentat dosarul Mineriadei, a precizat că Ion Iliescu riscă închisoarea pe viață.

„Acuzațiile sunt corecte, soluții de neîncepere a urmăririi penale s-au mai dat în istoria acestui dosar, în 1995, si apoi redeschis pe același motiv. În anul 2000 de asemenea a fost redeschis si apoi închis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este a treia oară când se redeschide acest dosar pentru crime împotriva umanității. Victimele căzute în timpul Mineriadei sunt victime căzute sub puterea adversarului politic. (…)Pentru acest tip de infracțiune se dă închisoare pe viață”, a explicat Dan Voinea.

Procurorii au pornit ancheta penală și împotriva lui Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Nicolae, Virgil Măgureanu și Cristian Mugurel Florescu. Toți sunt acuzați de crime împotriva umanității.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate