Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ipostaze ale frumosului in design

in Arta

Designul modifica cotidianul fiintelor umane ,ele insele transformate de schimbarile economice,sociale ,politice si culturale. El este constituit din elemente estetice si concept originale si inovatoare ,ancorate realitatii.

Cate din produsele cotidiene pe care le folosim in mod obisnuit –scaun,cana,periuta de dinti sunt semnate de designer profesionisti?Pentru ca societatea noastra nu e pregatita sa asimileze sis a puna in practica conceptual de design demografic,acel design de calitate la un pret accesinbil pentru cat mai multi oameni.

Design for All este un termen umbrella pentru acele activitati care se concentreaza pe securizarea incluziunii sociale si sanse egale .Premiul Comisiei Europene”Design for All” este un exemplu de interes manifestat pentru acest subiect.

Identitatea culturala a ficarei regiuni este perfect compatibila cu tendinta de integrare intr-o comunitate largita .Designul poate contribui substantial la mentinerea identitatii culturale locale,regionalesi supranationale.

Conceptul de design universal a cunoscut mai multe etape de dezvoltare .Pana in anii’60 ,echipamentele pentru persoanele cu nevoie special reflectau un proces de fabricatie exclusive medical ,aspectul lor fiind lasat pe plan secundar .In acest deceniu se creaza un simbol grafic international,iar spatiile publice incep sa fie adaptate pentru a fi cat mai accesibile.

Designul dominant,prin definitie,se prezinta sub forma unui nou produs sau a unui set de caracteristici sintetizat in urma numeroaselor inovatii tehnologice facute in mod independent asupra variantelor precedente de produse

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Arta

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate