Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Irma Grese, frumoasa bestie de la Auschwitz. Viola prizonierii și îi arunca la câini

in Articole/Istorie

Un înger blond din Infern, o tânără frumoasă care brusc devine o bestie și unul dintre personajele sadice din perioada nazismului. Irma Grese, bestia cu chip de om care a ucis, violat și torturat prizonierii și nu uita să hrănească câinii cu carne umană. Avea doar 20 de ani.

Se naște în anul 1923 la Wrechen într-o familie condusă de un tată sever și membru al partidului nazist (1937). Irma a crescut alături de alți patru frați, iar în adolescență simte că trebuie să-și dedice viața în sprijinul celorlalți și astfel studiază pentru a deveni asistentă medicală. Fără succes însă. În contextul familiei cu convingeri naziste și după ce mama sa, Berta, se sinucide din cauza infidelității soțului, tânăra se oferă voluntar în lagărul de concentrare Ravensbrück și din prima clipă alege să devină gardian în secția pentru femei.

La început munca tinerei se limita la câteva țipete și bice ușoare, dar care au devenit între timp sursă de plăcere sadică și astfel, își câștigă rapid numele de ”frumoasa bestie”. După șapte luni este transferată la Auschwitz, lagăr unde Irma devine prima femeia care are o funcție de conducere (șeful gardienilor) și unde puterea o transformă într-un om sadic și fără scrupule. ”Pe Grese o vedeai plimbându-se doar cu biciul în mână. Mirosea a parfum ieftin”, își amintește Olga Lengyel, o unguroaică fostă prizonieră la Auschwitz.

Biciul devenise un fel de marcă personală a Irmei, era nelipsit în metodele de tortură și nu puțini au fost evreii care au murit cu biciul ei pe spate. Era sadică și cu un apetit sexual macabru. Simțea plăcere violând cu sălbăticie prizonierii, atât bărbați cât și femei, după care își omora victimele în bătaie, prin gazare sau asmuțea câinii să sfâșie oamenii de vii.

Odată cu căderea nazismului, Irma nu a fugit din calea răspunderii, ba chiar a declarat că deși știa că Germania va pierde războiul ”niciodată nu a încercat să justifice în vreun fel acțiunile sale sau să își schimbe atitudinea pentru a se salva”. În anul 1945 și-a recunoscut cu seninătate faptele în cadrul procesului Belsen și a făcut cunoscute toate detaliile atrocităților comise de ea și alți colegi SS. A fost acuzată de crime de război și condamnată la moarte prin spânzurare. A fost executată imediat. Avea doar 22 de ani.irma grese.jpg2
Fără îndoială, sadismul caracterizează perioada nazistă și a lăsat omenirii o amprentă prea profundă. S-a născut din nevoia de putere și convingeri bolnave că tortura și durerea sunt metodele potrivite de supunere a lumii. Sunt doar câteva exemple: Josef Mengele, medic care tortura femeile în lagăr și opera gemeni pentru a-i transforma în siamezi, Juana Bormann, gardian în lagărul de femei din Polonia, care avea o plăcere bolnavă să arunce oameni de vii la câini sau Herta Bothe ”femeia sadică din Stutthof”, care a scăpat de condamnarea actelor sale de cruzime după ce a declarat că a fost obligată să muncească în lagăr. „Am făcut vreo greşeală? Nu cred. Probabil greşeala mea a fost că am muncit într-un lagăr de concentrare. Dar nu am avut de ales, dacă nu mă duceam să lucrez acolo, deveneam prizonieră într-un lagăr”, a precizat Hertha într-un interviu acordat presei în 2004.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web