Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

ISIS a fost îngenuncheată de femei! Kobane, orașul-cheie de la frontiera siriană eliberat de o mie de femei!

in Extern

Kobane, orașul-cheie de la frontiera siriană, ocupat în septembrie trecut de ISIS, a fost eliberat. Mai puțin cunoscut este că o treime dintre luptătorii care au administrat prima înfrângere celei mai temute organizații teroriste din lume sunt femei.

Eliberarea localității Kobane a fost realizată după lupte sângeroase care au durat patru luni de zile și în care au murit sute de oameni. Eliberatorii sunt cei 3000 de luptători ai Unității de Apărare a Poporului. O mie dintre ei sunt femei scrie evz.ro

femei-2

Reporterul Ouest-France a fost mirat de voia bună pe care aceste femei o răspândesc. „Se râde mult, se cântă. Chiar și când luptă în prima linie”.

Hevi, o lunetistă care luptă în Kobane de o lună și jumătate, explică:

„Nu-mi place războiul, dar am fost obligați să luptăm. Ne batem pentru că vrem să se apărăm familiile, copiii, pământurile, vrem să trăim într-o țară liberă și democratică. Nu vrem să ne întoarcem în Evul Mediu cu înapoiații ăștia din ISIS. Suntem musulmane, dar acesta nu este Islamul nostru.”

Chiar unitățile de luptă ale femeilor sunt separate de cele ale bărbaților, se întâmplă uneori ca amazoanele să-i comande pe bărbați. Gradele și onorurile se câștigă în luptă și nu au nici o legătură cu sexul luptătorilor.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate