Islandezii au organizat un protest în semn de solidaritate cu românii. Multumim poporului islandez pentru sustinere

in Extern

Islandezii au organizat luni seara o manifestaţie în faţa legislativului din Reykjavik în semn de solidaritate cu sutele de mii de români care au participat în ultimele două săptămâni la proteste antiguvernamentale masive atât în Bucureşti, cât şi în marile oraşe din România, transmite The Reykjavik Grapevine.

Românii Gabriela Rădulescu şi Claudiu Eduard Nedelciu se numără printre organizatorii protestului solidar din metropola islandeză Reykjavik. Aceştia au explicat că protestele antiguvernamentale din România sunt inspirate de masivele proteste care au izbucnit în aprilie 2016 la Reykjavik faţă de implicarea premierului islandez în scandalul Panama Papers.

„Pe Facebook chiar există o postare care spune că protestele au acum un stil islandez. Acesta este un lucru nou şi care a crescut considerabil în ultimii ani în România. Oamenii care au protestat au dezvoltat un sentiment al împuternicirii şi o cultură a protestelor“, a declarat Gabriela Rădulescu.

Protestul islandez va începe în jurul orei locale 17.00 (19.00 ora României) în piaţa Austurvollur din faţa Parlamentului. Sursa: grapevine.is

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.