Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Istoria apelor cu puteri tamaduitoare ale lacului Amara se pierd în negura timpului.

in Turism

Istoria apelor binecuvântate ale lacului Amara se pierde în negura timpului. Petru Poni, un mare savant din Iaşi, este cel care a descoperit puterile miraculoase şi curative ale lacului. De peste un secol şi jumătate, oamenii vin să-şi trateze afecţiunile făcând băi de sănătate în lacul din Bărăgan.

Aflat într-o scurtă peregrinare prin ţară, chimistul şi fizicianul ieşean Petru Poni a făcut o scurtă oprire în Bărăgan, în zona unde se află astăzi lacul Amara. Fascinat de întinderea de apă, el a prelevat câteva probe şi le-a supus unei analize minuţioase. Aşa a descoperit că lacul Amara conţine o sumedenie de substanţe chimice benefice pentru organism.   În studiile sale despre lacul Amara el a notat că „apa este incoloră, opalescentă, gust foarte sărat, amar totodată, miros slab de hidrogen sulfurat. Din analiza calitativă rezultă că cuprinde următoarele substanţe: acid silicic, acid carbonic, acid sulfuric, acid boric, clor, sodiu, foarte puţin potasiu şi litiu, magneziu, calciu, fier, materii organice”.
Datorita proprietatilor sale, lacul Amara gazduieste un complex balnear cu proprietati terapeutice dintre cele mai importante. Namolul gasit aici, dar si sarurile, clorurile, iodurile si bicarbonatii i-au marit proprietatile, lacul ajungand sa fie cunoscut atat de turistii romani, cat si de cei din strainatate, dornici de recuperare, proprietatile sale terapeutice fiind cunoscute inca din anul 1936.

Pana atunci locuitorii din zona cunosteau efectele pozitive ale lacului, utilizandu-l in recuperarile reumatismale.

Cercetarile stiintifice realizate de-a lungul timpului au condus catre denumirea de liman fluviatil al lacului Amara.

  • turiștii sunt în proporție majoritară de vârsta a treia, inclusiv comercianții vând doar îmbrăcăminte destinată acestei categorii de public
  • parcul de 150 ha, care se întinde prin toată stațiunea, ar avea nevoie urgentă de o cosmetizare
  • ruinele fostelor construcții de pe vremea lui Ceaușescu ar trebui demolate de tot, nu să zacă în nepăsare, speriind turiștii
  • lacul natural, fost liman fluviatil, care-i foarte deosebit (vei vedea de ce în rândurile următoare) ar trebui promovat și recunoscut cel puțin la nivelul la care este apreciat Lacul Sfânta Ana, de exemplu
…și lista ar putea continua. Amara, nu meriți soarta crudă din prezent! Așa că te vom ajuta cum știm noi mai bine, dedicându-ți câteva rânduri pe CYD.RO la rubrica Turism. Sperăm că-ți vor fi de folos și, data viitoare când te vom vizita, așteptăm să ne vedem mai bine!

Bine de stiut:

Lacul se afla situat intre localitatea Slobozia si Buzau, in localitatea Amara.

Tratamentul include recuperarea unor afectiuni reumatismale, respiratorii, boli endocrine, dermatologice, boli ortopedice si articulare, afectiuni ginecologice sau chiar paralizii.

statiuneaamaravederedinsatelit

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate