Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

James Randi, magicianul care oferă un milion de dolari celui care demonstrează că deține puteri supranaturale

in Articole/Curiozitati/Paranormal

Și-a început cariera ca magician și după un succes fulminant și o mică avere strânsă din trucuri, la vârsta de 60 de ani a început să se dedice contrariului: demonstrarea că nu există paranormalul. A reușit să pună punct succesului unui telekinetic, făcând public trucul simplu de care acesta se folosea să înșele oamenii.

James Randi, un militant americano-canadian și fost magician a devenit extrem de sceptic privind paranormalul, după ce o întreagă carieră în domeniu nu i-a demonstrat că există puterile supranaturale. Și-a încheiat activitatea în magie, pe scene unde era cunoscut ca ”The Amazing Randi”, pentru a se dedica scopului de a demasca șarlatanii. A scris numeroase cărți, a făcut de asemeni, și câteva plângeri oficiale împotriva persoanelor care au devenit faimoși pentru așa-zisă putere venită de nicăieri și care aduna în jurul lor mii de oameni și mii de dolari. Randi a decis să ofere și un premiu, de un milion de dolari, celui care demonstra cu adevărat că deține abilități paranormale, și asta l-a transformat pe fostul magician în unul dintre cei mai căutați experți când era vorba de testarea oamenilor paranormali.

Scepticul Randi, care afirmă în repetate rânduri că ”Vrăjitorul din Oz” este mai credibil decât Biblia, a demascat unul dintre cei mai cunoscuți telekinetici, James Hydrick. Tânărul, care se bucura de un succes enorm în lume făcând cunoscută puterea sa de a mișca lucrurile doar cu puterea minții, apela la un truc atât de simplu încât la dezvăluirea lui oamenii s-au simțit de-a dreptul jigniți. Hydrick provine dintr-o familie dezorganizată și a trăit în orfelinate după ce tatăl abuziv l-a abandonat. A dezvoltat un caracter agresiv și curând se înscrie la cursuri de karate, unde spune el, a învățat să mediteze și să folosească la maximum capacitățile lui, descoperind astfel că poate mișca lucrurile cu puterea minții.hydrick.jpg2
Inevitabil, telekineticul Hydrick a ajuns faimos peste noapte și mii de oameni îi urmăreau spectacolele. Invitat într-o emisiune, Hydrick a fost luat prin surprindere și a fost pus față în față cu James Randi. După ce fostul magician a demonstrat că și el poate mișca orice apelând la trucuri de magie, l-a pus pe Hydrick să miște foile dintr-o carte groasă și pentru a șterge orice urmă de îndoială în jurul cărții au fost așezate bucăți mici de plastic. hydrickVizibil afectat de situația fără scăpare în care se afla, James Hydrick nu a reușit să demonstreze puterile sale și a explicat că plasticul face ca foile cărții să se electrizeze și astfel nu mai este posibilă mișcarea lor. Randi, însă râde și oferă explicația: OMUL ĂSTA RIDICĂ OBIECTE UȘOARE DOAR ȘI LE RIDICĂ PENTRU CĂ SUFLĂ. CONTROLEAZĂ INTENSITATEA AERULUI PENTRU A OBȚINE MIȘCAREA OBIECTULUI.

James Hydrick a devenit unul dintre cei mai criticați oameni, la fel de repede cum a devenit faimos. Ulterior, recunoaște că nu deține puteri și iese de pe scena telekineticii. Premiul lui James Randi este încă disponibil, dar nimeni nu îndrăznește să se supună testelor expertului pentru a demonstra că deține cu adevărat puteri paranormale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate