Jandarmii din faţa Guvernului au primit flori de la tineri, în semn de mulţumire

in Articole/Spiritualitate

Până joi, la ora 0.00, au fost reţinute 20 de persoane ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din Piaţa Victoriei şi au fost confiscate mai multe sticle incendiare, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

El a precizat că patru jandarmi au fost răniţi în urma violenţelor, dintre care unul se află încă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Enache a declarat că un raport complet al incidentelor va fi întocmit în cursul zilei de joi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde, pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii.

Astfel, mai întâi au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii să se îndepărteze, pentru ca, mai apoi, jandarmii să poată interveni cu gaze lacrimogene împotriva celor care aruncau cu petarde, torţe şi obiecte contondente.

Georgian Enache a precizat că nu poate spune dacă persoanele reţinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.

Şi SRI a arătat, joi noapte, că nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la implicarea unor galerii în protestele de miercuri, dar, în măsura în care sunt obţinute date, acestea sunt transmise instituţional.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, că nu a primit date de la serviciile de informaţii că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc şi violenţe.

Manifestaţia din Piaţa Victoriei – unde până la 120.000 de oameni au protestat faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale – s-a încheiat în jurul orei 00.40.

În ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor, trei fiind civili.

Incidentele la manifestaţia din Piaţa Victoriei au început în jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar şi de un altul, aflat în capătul bulevardului Iancu de Hunedoara, existând informaţii că aceştia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid.

Anterior, aproximativ 100 de jandarmi fuseseră grupaţi pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în apropierea Guvernului, pentru că existau informaţii că în piaţă ar putea ajunge câteva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.

Jandarmii din faţa Guvernului au primit flori de la tineri, în semn de mulţumirePână joi, la ora 0.00, au fost reţinute 20 de persoane ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din Piaţa Victoriei şi au fost confiscate mai multe sticle incendiare, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.El a precizat că patru jandarmi au fost răniţi în urma violenţelor, dintre care unul se află încă la Spitalul de Urgenţă Floreasca.Enache a declarat că un raport complet al incidentelor va fi întocmit în cursul zilei de joi.Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a mai spus că forţele de ordine au intervenit cu oarecare întârziere în izolarea celor care au aruncat cu torţe şi petarde, pentru a-i proteja pe manifestanţii paşnici care se aflau în zonă, unii chiar însoţiţi de copii.Astfel, mai întâi au fost lansate apeluri la megafon ca protestatarii să se îndepărteze, pentru ca, mai apoi, jandarmii să poată interveni cu gaze lacrimogene împotriva celor care aruncau cu petarde, torţe şi obiecte contondente.Georgian Enache a precizat că nu poate spune dacă persoanele reţinute fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.Şi SRI a arătat, joi noapte, că nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la implicarea unor galerii în protestele de miercuri, dar, în măsura în care sunt obţinute date, acestea sunt transmise instituţional.Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, că nu a primit date de la serviciile de informaţii că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc şi violenţe.Manifestaţia din Piaţa Victoriei – unde până la 120.000 de oameni au protestat faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale – s-a încheiat în jurul orei 00.40.În ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentelor, trei fiind civili.Incidentele la manifestaţia din Piaţa Victoriei au început în jurul orei 21.00, fiind provocate de un grup de 40-50 de persoane, dar şi de un altul, aflat în capătul bulevardului Iancu de Hunedoara, existând informaţii că aceştia ar face parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid.Anterior, aproximativ 100 de jandarmi fuseseră grupaţi pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în apropierea Guvernului, pentru că existau informaţii că în piaţă ar putea ajunge câteva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua.

Posted by Mihai Căldăraru on 2 Februarie 2017

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.