Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

La Botoșani se stă la coadă pentru o găleată de apă: ”Am rămas la mila Domnului”

in Evenimente/Stiri online

Mai multe localități din Botoșani sunt afectate de secetă, motiv pentru care apa a devenit un adevărat lux pentru localnicii din mai multe comune. Ajutorul pompierilor nu este de ajuns, iar oamenii se așează la coadă pentru o găleată de apă.

În satul Aurel Vlaicu din Botoşani, aproape toate fântânile au secat. Pâraiele au dispărut şi au lăsat în loc doar pământ crăpat. Dimineaţa, când vin cisternele, satul se animă. Oamenii stau la coadă cu zecile. Animale însetate abia ţin pasul cu proprietarii, descrie Digi24, imaginile dezolante din satul Aurel Vlaicu, Botoșani.

Mai mult decât atât, oamenii au ajuns să vorbească de dorul pârâului din fața casei, izvor de apă limpede și rece. „Secetă mare, n-a plouat demult, am rămas la mila Domnului. Și a domnilor pompieri. În fiecare zi venim, altfel mor animalele de sete.”, explică un sătean grăbindu-se să își încarce bidoanele cu apă pentru a lăsa și alți oameni să se aprovizioneze din cisternele aduse zilnic de pompieri.

Șapte tone de apă aduc pompierii, care în unele zile fac și câte trei curse pentru a acoperi integral nevoia de apă din comune. Cu toate acestea, apa nu este potabilă. Sătenii o folosesc pentru adăpatul animalelor și în gospodării, pentru băut însă sunt nevoiți să cumpere apa îmbuteliată.

Din nefericire, meteorologii au avertizat că seceta va continua și în următoarele două săptămâni.

sursă foto: captură tv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate