Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

La mulţi ani, Angela Similea, Margareta Pâslaru şi Mirabela Dauer! 9 iulie a dat României trei voci de aur

in Personalitati

Margareta Pâslaru, Angelea Similea şi Mirabela Dauer, unele dintre cele mai apreciate cântăreţe de muzică uşoară, îşi sărbătoresc astăzi ziua de naştere.

646x404

Margareta Pâslaru, Angela Similea şi Mihaela Dauer, unele dintre cele mai iubite apariţii de pe scena muzicală românească din anii ’70 şi ’80, sunt artiste cu care românii se mândresc şi în prezent. Cântăreţele, care au îmbogăţit piaţa muzicală cu zeci de şlagăre ce au trecut marele test al timpului, îşi sărbătoresc, pe 9 iulie, ziua de naştere.

Citeste si: Ion Pena, scriitorul interzis, alaturi de fiul lui Sadoveanu, ingropat in Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Margareta Pâslaru, 72 de ani

Cântăreaţă, compozitoare şi textieră, actriţă de teatru şi film, realizatoare TV şi radio, Margareta Pâslaru împlineşte 72 de ani. Piese precum „Timpul“, „Diamant fermecat“ şi „Lasă-mi toamnă pomnii verzi“ (inspirată din versurile poetei Ana Blandiana – n.red.) au fost şlagăre şi sunt considerate în continuare unele dintre cele mai frumoase melodii româneşti.

Considerată de mulţi o artistă complexă, a cărei voce oferă posibilităţi infinite, Margareta Pâslaru a fost sursă de inspiraţie pentru nu mai puţin de 65 de compozitori. Henry Mălineanu, Aurel Giroveanu, Edmond Deda şi Nicole Kirculescu sunt doar câţiva dintre compozitorii clasici ai muzicii uşoare care i-au încredinţat marii artiste creaţiile lor.   „Văd viaţa prin prisma faptelor şi nu a vârstei“, spunea Margareta Pâslaru.

CITESTE DESPRE: Nicolae Ceauşescu

Angela Similea,

69 de ani Născută în 1946, cântăreaţa de muzică uşoară Angelea Similea împlineşte astăzi 69 de ani. Cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului Petre şi Gherghina Similea, artista şi-a manifestat interesul pentru muzică încă din copilărie. Influenţată, într-o mare măsură, de muzica Mariei Tănase, Angela Similea s-a făcut remarcată în 1965, la Festivalul artiştilor amatori, unde a obţinut locul trei cu piesa „Câmpia sub lună“ a lui V. Veselovski.

După zece ani de absenţă, Angela Similea a revenit pe piaţa muzicală în 2005, cu un nou material discografic, intiutlat „Lumea mea“: „În anul 2003, într-un turneu în Germania, Ovidiu Komornyik mi-a propus o colaborare în vederea realizării unui album. Fondul era prielnic: acumulasem mult dor de cântec şi adunasem suficientă «ocară» din partea publicului, care mă dojenea pentru «abandon». Aşa că am pornit lucrul şi, exact după nouă luni, s-a născut «Lumea mea».“

Citeste si: Constantin Brâncuşi

Mirabela Dauer,

68 de ani Considerată de unii critici muzicali drept cea mai bună voce feminină a muzicii uşoare româneşti din ultimele trei decenii, Mirabela Dauer împlineşte astăzi 68 de ani. Cu 28 de albume lansate, până în prezent, Mirabela Dauer a interpretat, de-a lungul carierei ce se întinde pe jumătate de secol, melodii compuse de Marius Ţeicu, Vasile Vasilache, Marin Nistor şi Anton Şuteu.

După 50 de ani de carieră, Mirabela Dauer crede că tot ea este omul viitorului şi spune că nu are nostalgii, pentru că „voi ăştia tinerii sunteţi o generaţie deja obosită.“ „Nu sunt omul trecutului, nicio clipă nu mă gândesc la trecut“, a declarat Mirabela Dauer pentru „Adevărul“ în 2014.

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Personalitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate