Beciuri domnești descoperite în Râmnicu Sărat de arheologii chemați să inspecteze zona craterului format pe drumul European 85

in Articole/Diverse/Stiri online

La începutul lunii februarie o mașină era înghițită de un crater format pe DE 85 în localitatea Râmnicu Sărat. Imaginea mașinii care a fost înghițită de șosea a fost vizualizată de zeci de oameni și a făcut înconjurul României.
Drumarii au crezut inițial că mașina s-a prăbușit într-o pivniță veche, dar după ce au scos mașina din groapă, inspectând zona și-au dat seama că trebuie chemați în ajutor arheologii deoarece întreaga zonă era străbătută de beciuri.
Cercetarea arheologică a fost avizată de Ministerul Culturii, pământul a început să fiie scos din groapă și acum arheologii cred că este vorba despre un lanț de beciuri domnești din vremea domniei lui Constantin Brâncoveanu.
Una dintre sursele proverbialei bogății a domnitorului care a iubit meleagurile Buzăului, au fost plantațiile viticole și este normal ca cel numit de turci „Prințul de aur” să aibă o rețea de beciuri pentru păstrarea licorii bahice.

Mai greu este pentru vehiculele care vin din Moldova către Buzău și care circulă pe o rută ocolitoare(prin vestul orașului), de mai bine de o luna.
Pentru a permite arheologilor să lucreze în siguranță, este posibil ca traficul greu dinspre Buzău spre Moldova să fie deviat. (foto:Viața Liberă)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.