I. Pentru persoanele care obişnuiesc să ronţăie între mese
De fiecare dată, chiar dacă se întâmplă de 3-5 ori/zi îţi pregateşti un miez de pâine (cât de la o jumătate de felie subţire), o ceşcuţă de apă minerală (sau sifon) şi 3 frunzuliţe de pătrunjel. Atunci când ţi se face foame între mese mănânci un pic de miez de pâine, o gură de apă până se termină şi la sfârşit frunzuliţele de pătrunjel. Repeţi de câte ori este nevoie pentru că nu are multe calorii, nu prea are gust, oboseşti tot pregătindu-le, iar după câteva zile, maximum o săptămână, organismul va înregistra ce anume primeşte când ii este foame şi se lipseste singur de aşa ospăţ.
II. Pentru persoanele care au alergie la înţepăturile de albine şi viespi
Dacă aveţi norocul să cunoaşteţi sau să aveţi rude la ţară care se pricep să fabrice ţuică, rugaţi-le să vă păstreze 1 l de alcool – adică ce curge prima dată din cazan. De câte ori aveţi nevoie să vă faceţi frecţie, eventual şi pe tot corpul, cu alcool şi beţi o gură sau două. Alergia va dispărea de la sine, chiar dacă aţi fost înţepat de curând.
III. Pentru persoanele care din cauza oboselii au palpitaţii
Cei mai mulţumiţi vor fi cei care au în grădină câte un nuc, dar se mai gaseşte câte un nuc singuratic şi prin parcuri şi chiar pe trotuar. Te apropii de nuc şi îl iei în braţe în aşa fel încât să stai cu inima lipită de el. Poţi să-i vorbeşti ca unui prieten pentru ca timpul să treacă mai uşor şi să-i mulţumeşti pentru sănătate, să-i promiţi că mai vii să-l vezi şi după 1-3 min. oboseala şi palpitaţiile dispar şi puteţi pleca liniştit.
IV. Pentru persoanele care nu suportă răcoritoarele din comerţ
În 2 litri de apă minerală plată care clocoteşte arunci o mână de flori de sunătoare, o lămâie tăiată felii cu coajă cu tot şi 2-3 linguri de miere dupa gust. Se dau câteva clocote la foc mic (atenţie se umflă) şi după ce s-a răcit se pune în sticlă la frigider. Se poate consuma în 2-3 zile.