Legenda albinei şi a acului său

in Agronomie/Curiozitati

Cică, atunci când Dumnezeu a făcut lumea şi vieţuitoarele, a dat fiecărui animal câte o armă pentru apărare. Unora le-a dat colţi ascuţiţi, altora, gheare cu care să sfâşie. Albinei, în schimb, i-a dat un ac micuţ şi i-a zis:

–        Îţi dau acest ac, să birui toţi duşmanii cu el. Când vei înţepa cu el, să usture şi să se umfle carnea în jurul înţepăturii!

 

 

Dar albina era dezamăgită de arma sa.

– Doamne, dar arma mea e atât de mică! Fă măcar să fie mai puternic şi cel pe care-l voi înţepa să moară!

Dar Dumnezeu s-a supărat:

– Vai, albină, dar eşti tare rea la suflet! Fie ca mierea ta să fie cea mai dulce, dar, pentru că ai gândit atât de urât,  când ai să înţepi pe cineva cu acul tău, tu ai să mori şi nu cel înţepat!

 

 

Şi aşa a rămas cum a hotărât Dumnezeu!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.