canibalism

Legenda canibalismului românesc. Restaurantul Budapesta

in Articole de

Se inaugurează în anul 1973 și se dorește a fi un restaurant de lux pentru lumea bună a Bucureștiului. Restaurantul Budapesta a fost printre primele localuri care a aplicat dreptul de selectare al clienților, costumul și cravata pentru bărbați fiind un ”must”, legitimația de intrare.
”Aveam un constum, dar nu aveam cravată, aşa ca îmi legam şireturile de la pantofi la gât, mi le răsuceam de fapt, ca să arate ca un accesoriu. Mergeam la resturantul ăsta pentru că avea un tokai (vin unguresc) nemaipomenit şi o tocăniţă grozavă din carne de porc”, își amintește, Tănase Ciocan, pensionar, potrivit adevărul.ro.

O anchetă a miliției scoate la iveală un fapt care zguduie Bucureștiul. Secretul specialităților servite în Budapesta era carnea umană. Legenda spune că un om a murit, iar la autopsie s-a dovedit că acesta consumase ficat uman. Familia bărbatului a confirmat că luase cina la restaurantul Budapesta cu puțin timp în urmă. Suspiciunile erau că restaurantul achiziționa carnea umană cu ajutorul angajaților de a morgă și IML, suspiciuni alimentate și de faptul că în perioada comunistă carnea lipsea de pe piață, dar niciodată în bucătăria vestitului restaurant.

O mărturisire în acest sens este a unui bărbat pe nume Petre Eugen, care locuia la câțiva metri de bulevardul Cantemir, unde era poziționat restaurantul: „Eram foarte tânăr pe-atunci, dar ştiu că vedeam maşinile cu marfă când trăgeau în spatele restaurantului. Nu am văzut despre ce carne era vorba, dar noi şi vecinii credeam că se aduceau ficat şi rinchi de la Institutul de Medicină Legală, care era pe cheiul Dâmboviţei, pentru că, în perioada aia era foamete mare şi toată lumea se întreba de ce acolo aveau ăia mereu carne, şi numai organe. Nu aş fi intrat în viaţa mea acolo!”.budapesta
În ciuda legendei, foști angajați ai restaurantului Budapesta neagă acuzațiile și susțin că în bucătărie nu s-a gătit niciodată carne umană, chiar dacă cei mai mulți bucureșteni sunt convinși că acolo au practicat canibalismul fără voie.
Legenda nu a făcut decât să crească popularitatea restaurantului comunist Budapesta. Acesta a fost desființat la începutul anilor 2000, iar în locul lui au fost deschise mai multe fast food-uri cu mâncare halal.

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web