Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Legenda tabloului care ucide. Zeci de copii ale tabloului au fost arse de jurnaliștii de la The Sun

in Articole

Tabloul ”Copilul care plânge” este o legendă pe care jurnaliștii lumii au ajuns să o creadă, dat fiind evenimentele tragice din jurul picturii. Fiecare casă unde a stat atârnat tabloul a ars, însă imaginea misterioasă a rămas de fiecare dată intactă.

În perioada anilor 80 sute de incendii din toată lumea au fost puse pe seama unui blestem, după ce s-a dovedit că toate cazurile au în comun un tablou care înfățișează un copil plângând și cu ochi profunzi a căror privire părea că trece dincolo de suflet. Casele ardeau scrum, dar nu și tabloul misterios, în ciuda pânzei vechi și a vopselurilor inflamabile.

Pe 4 septembrie 1985, cotidianul britanic The Sun face cunoscută legenda pentru prima dată după o amplă investigație asupra picturii. Tabloul este semnat de un anume Giovanni Bragolin, care s-a dovedit a fi un pseudonimul pictorului italian Bruno Amadio, un artist necunoscut care a urmărit faima toată viața, prin toată Europa.copilul-care-plange

Tabloul a fost pictat în Italia, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și face parte dintr-o colecție de 27 de portrete ale unor copii orfani. Unul singur înfățișează un băiețel plângând, un tablou care poartă cu el blestemul morții. Originalul a ajuns la un colecționar de artă pe nume Hector din Sevilla, Spania și care ar fi fost prima victimă a tabloului. Se spune că bărbatul a fost pur și simplu posedat de imaginea copilului din tablou până a înnebunit și tot el ar fi descoperit că între zidurile orfelinatului din Italia, unde trăia copilul, se ascundeau orori ale torturii. Orfelinatul a ars din temelii.

De atunci, tabloul s-a plimbat de la un proprietar la altul fără ca nimeni să vadă pe pânză mai mult decât ochii gingași ai unui copil plângând. Toate casele pe care tabloul le-a împodobit au ars, dar întotdeauna pictura misterioasă a rămas intactă.

Imediat după publicarea legendei în The Sun, zeci de cititori au trimis redacției copii ale aceluiași tablou, motiv pentru care jurnaliștii le-au ars în public.copilul-care-plange-jpg3

Comediantul și scriitorul britanic Steve Punt a investigat povestea tabloului care ucide și afirmă că pictura a fost tratată cu soluții ignifuge, dar nu și sfoara cu care era agățat tabloul, ceea ce făcea ca în momentul unui incendiu ața să ardă prima, iar pictura să cadă pe podea unde era protejată de flăcări. Cu toate acestea, nimeni nu a putut explica de ce tabloul a fost prezent în toate casele care au ars. Astăzi nu se știe dacă mai există copii ale picturii blestemate.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate