lesbianism

Lesbianismul pedepsit cu moartea

in Articole/Evenimente de

„Orcare muiare va meşterşugui de va mearge la altă muiare ca un bărbat cu cânii… şi frecându-să eale acolo, de va arunca sămânţă una la alaltă, ce să dzice de vor face acel lucru desăvârşit să să stâmpere de poftă, atunce pre amândoo să le omoară.”

Astfel era legea dată în anul 1646, de către domnitorul Moldovei, Vasile Lupu. Încă din secolul al XVII-lea erau cunoscute practici sexuale ca sodomia sau lesbianismul, practici pedepsite cu moartea la acea vreme. Vasile Lupu s-a remarcat prin asprimea pedepselor sale. Acesta a condamnat la moarte peste 22.000 de „răufăcători”.

Codul de legi sau „Pravila”, așa cum este numit, aduce în prim-plan, pe lângă devieri sexuale și convingeri misogine. Asfel, bărbatul își putea bate soția, dacă aceasta era vinovată, iar femeia nu putea „cere socoteală” decât atunci când se ajungea la vătamare gravă. Pedepsele pentru violența domestică erau inexistente sau se rezumau la amenzi ușor de plătit. Mai mult decât atât, nevestele care erau bănuite de adulter, nu neapărat și vinovate, puteau fi întemnițate chiar de către soții lor.
” Bărbatul poate să-şi pue muiarea în hiară, sau să o închidză, cum are fi în temniţă, numai pentru doaă vine: una iaste cându o va afla făcând preacurvie, iară a doua când o va găsi că-i face hicleşug să-l omoară…”

În timpurile noastre s-a dezvoltat conceptul „teologiei feministe”, care tolerează toate practicile sexuale propagând ideea că adevărata libertate a omului se manifestă atunci când se poate alege între diversele variante sexuale, și astfel omul poate ajunge la adevărata „cunoaștere”.

Dacă societatea a evoluat și a renunțat la pedepsea cu moartea a homosexualilor, în România, oficial, relațiile între partenerii de același sex, au fost interzise în anul 1937, odată cu ascensiunea nazismului în Europa, sub regimul autoritarist al lui Carol al II-lea. Legea pedepsea practicanții cu închisoare de până la 5 ani, homosexualitatea considerându-se infracțiune la adresa persoanei.

Prima manifestație gay din România a avut loc în anul 2004, organizată de fundația Accept, care militează în sprijinul homosexualității. Deși în acest moment nicio lege, din țara nostră, nu pedepsește relațiile dintre persoane de același sex, românii sunt rezervați cu privire la acceptarea lor în societate.
Reprezentanții Bisericii Române efectuează o campanie de strângere de semnături împotriva legalizării căsătoriilor gay, campanie anunțată de către Ioan Selejean, mitropolitul Banatului.
sursa:tiparituri romanesti

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.