Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Li Ching Yuen, omul care a trait 256 de ani

in Curiozitati

În arhivele unor publicații prestigioase ca New York Times si Time Magazine, Li Ching-Yuen, un bărbat din China care s-a stins din viață in anul 1933, ar fi trăit 256 de ani, timp in care   si-a îngropat 23 de soții si a avut 180 de urmași.

old-man

Se știu foarte puține despre prima parte a vieții lui. S-a născut in prov. Sinchuan , iar în primii o suta de ani printre alte activități a vândut  leacuri tradiționale chinezești.

În interviul din 1927, bărbatul a spus ca dieta sa se baza in mare parte pe orez si pe vin. Înainte de a implini 100 de ani devine  protejatul nobilului Wu Pei-fu, pentru  a-i oferi acestuia secretul unei vieți îndelungate.

După moartea protectorului sau continuă să comercializeze produse de medicina tradițională chinezească. Sfatul său către cei care doreau să trăiască mult era

Păstrează o inima liniștita, stai așezat ca o țestoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un câine”

Deși bărbatul a spus  ca s-a născut in 1736 si ca a trăit 197 ani, decanul Universitarii Minkuo din 1930, a susținut ca a descoperit documente ce atestă că  Li s-a născut in 1677.

În arhivele Chinei imperiale  exista documente care arată faptul ca bărbatul a fost felicitat de către autorități pentru atingerea vârstei de 150 de ani si a celei  de 200 de ani. Se poate să fi trăit așa de mult?

Fotografia din 1928 ne arată un bărbat cu înfățișarea de 60-70 de ani

Dacă a reușit să trăiască 256 de ani nu se știe cu certitudine, însă documentele existente par să confirme vârsta atinsă de bărbat .

https://www.youtube.com/watch?v=YgX-E8avppo

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate