Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Liderii UE care au încurajat migrația nu mai știu acum pe unde să scoată cămașa

in Articole

Jean-Claude Juncker și Donald Tusk au făcut o escală la București, în timp ce mergeau în Antalya, Turcia, unde are loc Summitul G20, să discute cu Dacian Cioloș, premierul desemnat, și Sorin Cîmpeanu, premierul interimar.

merkel-465x215

”Bezafoanele Cotroceniului s-au grăbit să prezinte popasul drept semnul că Dacian Cioloș, preferatul lui Klaus Iohannis, a dus la o schimbare spectaculoasă în poziția liderilor UE față de România. Potrivit presei de casă a lui Klaus Iohannis, dacă ar fi fost premier Victor Ponta, cei doi n-ar fi făcut popas, ba mai mult, aflînd că zboară deasupra deasupra României, s-ar fi grăbit să meargă la toaletă”, spune Ion Cristoiu pe blog-ul său.

Totodată, jurnalistul Cristoiu spune că ”la mintea cocoșului” că popasul celor doi lideri UE a dat curs neliniștii lor pentru indiscutabila amplificare a crizei refugiaților.

”Deși Comisia Europeană a stabilit cote de refugiați care trebuie primiți de țările Uniunii, pînă la Atentatele de la Paris nu se făcuse nimic”, afirmă Cristoiu, care exemplifică că sute de mii de imigranți ”hălăduiesc” pe teritoriul unor state europene precum Grecia, Serbia și Croația, atenționând, totuși, că Polonia a refuzat cota obligatorie de refugiați.

În toate țările blocului comunitar știrile privind rolul nefast al ”marii migrații” în punerea la cale a atentatelor care au zguduit capitala Franței, s-a creat o isterie, chiar dacă acestea nu erau adevărate.

”Indiferent că se va dovedi sau nu că-n Atentatele de la Paris au fost implicați militanți ISIS intrați în țările Uniunii Europene strecurați în valurile de refugiați, un lucru era limpede chiar din clipa cînd țările UE au renunțat la controlul de frontieră obligatoriu al celor veniți din alte spații sub pretextul umanismului european”, mai spune Cristoiu. În același timp, omul presă menționează că miercuri, 26 august 2015, când s-a declanșat criza refugiaților, el a scris un comentariu în care sublinia că marea problemă a Europei este că imigranții trec prin frontierele spațiului Schengen fără nici un control.

”În numeroase alte texte de pe cristoiublog.ro și din Evenimentul zilei am atras atenția că nici umanismul, nici duioșia, nici conștiința suferințelor îndurate de refugiați nu justifică închiderea ochilor de către liderii europeni la gravele încălcări ale legii de către refugiați:
Trecerea frontierei de stat prin locuri nepermise, fără un minim control al identității, revărsarea pe autostrăzi, pe terenuri proprietate privată, luarea cu asalt a trenurilor, a autobuzelor.
Ceea ce nu s-ar fi îngăduit în veci unui cetățean al UE se îngăduia acum zecilor de mii de cetățeni din afara spațiului UE pe motiv că suferă!”, arată Ion Cristoiu.

Modul în care se punea problema era nu de a accepta sau nu refugiați pe teritoriul european, aceasta era cum îi acceptam, punctează omul de presă.

”Cine îi garanta lui Jean –Claude Juncker că printre refugiații adevărați nu s-au strecurat și teroriști, criminali, transportatori de droguri?”, se întreabă gazetarul.

Pentru a fi separați refugații adevărați de cei falși se impunea respectarea legilor europene, valabile de sute de ani, privind dreptul statelor de a institui controale la frontiere.

”Astfel de declarații au dus la sporirea urieșească a numărului de refugiați care hălăduiesc azi prin Europa. Pentru aceștia trebuie să se găsească o soluție. Cea a cotei de refugiați a devenit imposibil de aplicat, cel puțin acum pe fondul emoției europene stîrnite de Atentatele de la Paris”, mai adaugă Cristoiu.

Jurnalistul mai spune că Jean-Claude Juncker și Donald Tusk sunt conștienți că atentatele au adâncit criza refugiaților, o problemă pe care liderii europeni, precum primul menționat, au amplificat-o prin intervențiile lor iresponsabile, dar care tot ei trebuie să o rezolve.

”În finalul unuia dintre textele dedicate de mine Crizei refugiaților notam cu amărăciune:
<<E limpede că liderii occidentali, prin nimic deosebiți în micimea gîndirii lor de liderii mîncători de semințe din România, sunt depășiți de noua provocare istorică>>. E un final nimerit și pentru acest text consacrat faptului că liderii UE au băgat-o pe mînecă”, conchide Cristoiu.

Sursa: B1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate