Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Linoleum

in Constructii

Forbo_Victoria_hospital_we_635

Gresie , parchet , mocheta , pluta , cauciuc sau fibre naturale …dar cum ramane cu linoleumul?

De la momentele sale de glorie din anii ’30 , urmate de inlocuirea aparent  irevocabila cu mocheta , linoleumul se pare ca se pregateste pentru o noua  perioada de gratie.

Obtinerea linoleumului . Pasta de linoleum este fabricata din materiale naturale 100% – ulei de in , faina de lemn , pluta si rasini ; vopsita ulterior cu pigmenti , ea este calandrata pe o tesatura de iuta.Spre deosebire de linoleumul unicolor , linoleumul incrustat este obtinut prin producerea de diferente de grosime pe suprafata ; in cazul linoleumului – pluta , pluta este incorporata sub forma de granule .

Progresele remarcabile pe plan estetic permit realizarea decorurilor care completeaza finisarile traditionale , unicolor sau marmorate .

Linoleumul se vinde la metru ( cel mai frecvent , la latimea de 2m ) sau sub forma de dale , pe un suport din fibre de sticla si poliester , pentru a-i asigura stabilitatea .

Avantajele linoleumului . Dupa placarea dura si parchet , linoleumul reprezinta acoperirea cea mai rezistenta la uzura si la imprimarea greutatilor , desigur daca este de buna calitate . Longevitatea placarii depinde in special de calitatea montarii : esential este ca materialul sa fie lipit pe o suprafata perfect plana , in timp ce racordarile intre fasii si peretii incaperii trebuie efectuate cu cordoane de sudura la cald .

Perfect sanatos,linoleumul prezinta calitati antistatice si bacteriostatice indiscutabile , in sensul ca unele microorganisme nu se mai dezvolta in contact cu el .

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate