Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lovitură pentru Erdogan din partea poporului turc. Motivul pentru care nu a fost doborât avionul președintelui

in Evenimente/Extern/Stiri online

Un sondaj realizat de către Streetbees pe un eșantion de 2800 de cetățeni turci, arată că 30% dintre aceștia sunt de părere că însuși Recep Tayyip Erdogan se află în spatele loviturii de stat. Specialiștii au analizat împrejurările în care șeful statului a ajuns în siguranță pe aeroportul din Istanbul și motivează că avionul oficial nu a fost detectabil pe radare.

În timp ce aproape 50% dintre cetățenii intervievați de Streetbees sunt de părere că rivalul președintelui turc, Fettullah Gulen a plănuit lovitura de stat, 30% dintre turci au ajuns la concluzia că însuși Erdogan a plănuit masacrul pentru a-și consolida puterea.

Pe fondul măsurilor drastice luate împotriva celor acuzați de organizarea puciului și bănuiți de susținerea clericului Gulen- o răzbunare care vizează aproximativ 50.000 de persoane-, tot mai mulți turci tind să creadă că însuși Erdogan ar fi plănuit atacul, pe care ulterior l-a folosit ca pretext pentru a-și consolida puterea în stat. O dovadă în acest sens, stă și faptul că șeful statului a declarat stare de urgență pe o perioadă de trei luni și a primit de la Parlament noi puteri, considerabile, care îi permit acestuia să extindă epurările în urma puciului eșuat.

Pe de altă parte, potrivit The Independent, un expert în aviație a explicat că la întoarcerea de urgență a președintelui turc din Marea Egee, unde se afla în vacanță, puciștii nu au reușit doborârea avionului deoarece a fost schimbat semnalul transponderului, iar pe radare avionul figura cu indicativul unui avion de pasageri al companiei Turkish Airlines. ”Cel puțin două F-16 au hărțuit în zbor avionul lui Erdogan (…) Au fixat cu radarele acest avion și alte două F-16 care îi asigurau protecția. De ce nu au tras asupra lui este un mister”, a declarat pentru Reuters, un ofițer turc în rezervă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate