Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Lumea greaca

in Stiri online

Lumea greaca isi are originea in sosirea grecilor pe teritoriul Greciei antice, plasata intre secolele VIII-VII, in timpul marilor colonizari. Se observa elenizarea cultului lui Jupiter, avand in acest sens marturie a elenizarii, Sanctuarul de la Murlo.

 

O alta dovada este si Triada Capitolina( alcatuita din Iupiter, Iunona si Minerva). Mai avem si Maternatuta, ce este o divinitate care ajuta soarele sa reziste in sezonului rece, aceasta fiind traductibila cu Aurora, care prin componenta sa este un cult elenizat. Aceasta era reprezentata prin figuri feminine ce aveau un disc solar, care dupa secolul VI, isi schimba infatisarea, aparand o cruce, ce este tinuta fie in brate sau in genunchi. Acest cult al Matenutei, avea doua faze importante: primul, acela in care romanii aduceau un sclav pe care il biciuiau dupa care il alungau dupa care a doua faza era aceea a femeilor, care inchineau rugaciuni pentru fii surorilor.

 
O alta influent greaca este banchetul( ce consista, de fapt, din niste intalniri, care avea rolul de a distinge grupul social si apartanenta sa in fata altor grupuri si mai puternice). Tot in cadrul acestot intalniri fastuoase, se invitau chiar si rivalii politici, discutandu-se, in cea mai mare parte, despre politica, cheltuindu-se, in orice caz, niste sume uriase de bani.

 
Pe langa aceste preluari, care mai de care mai diversificate, mai distingem si un fenomen de acceptare a limbii grecesti, acest fapt reiesind din izvoarele scrise, care nu atesta prezenta nici unui traducator special. O alt apreluare importanta, este diplomatia. Astfel, romanii au preluat formulele diplomatice grecesti si elenistice.

 
Astfel, procesul de aparitie, dezvoltare si organizare dureaza trei secole, aici, in aceasta perioada intrand si cei sapte regi romani intemeietori, din tre care ultimii trei, erau de origine etrusca.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate