Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Managerul Spitalului Județean Constanța prins în flagrant când lua mită

in Evenimente/Stiri online

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuţ Căpăţână, a fost reținut de către DNA, pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Din comunicatul DNA reiese că managerul a facilitat unei firme IT din Constanța un contract de prestare servicii, contract care ar fi trebuit să aducă lunar lui Dănuț Căpățână suma de 2300 de euro, sub formă de ”comision”. Ulterior suma a fost majorată la 2900 de euro, la cererea managerului.

Mita a fost încasată de către Dănuţ Căpăţână între anii 2011 și 2015, prin intermediul unor contracte de „consultanță” încheiate de societatea IT cu două companii offshore, ce aparțineau managerului unității medicale, deși firma respectivă nu a beneficiat niciodată de asemenea de servicii. Potrivit procurorilor, Dănuţ Căpăţână încasa mita pentru ”buna derulare” a contractului cu o ”valoare totală a serviciilor ce urmau a fi de aproximativ 556.800 euro (fără TVA) – aproximativ 139.200 euro (fără TVA)/an”. În total managerul spitalului din Constanța a încasat din mită 77.412 euro, la care se mai adaugă 8.000 euro primiți cash.

În aprilie 2016, reprezentanții firmei IT s-au întâlnit cu Dănuţ Căpăţână pentru a negocia încheierea unui nou contract, moment în care managerul a pretins plata unei datorii de 50.000 de euro și plus 10% din valoarea viitoarelor facturilor emise de către societatea IT pentru prestarea serviciilor, respectiv suma de 1.300 euro pe lună. După negociere, au fost anunțate organele de poliție, iar ”la data de 18 mai 2016, inculpatul Căpățână Dănuț a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare o tranșă din „datoria” pretinsă, respectiv 10.000 euro”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate