Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marea Britanie se transformă în paradis fiscal. Decizia luată la Londra, care ar putea răsturna situaţia în cazul Brexitului

in Extern

Premierul britanic Theresa May va anunta luni comunitatea oamenilor de afaceri ca vrea sa reduca taxa pe companii la mai putin de 15%, de la 20% in prezent, intr-o incercare de a atenua socul investitorilor, dupa ce alegatorii din Marea Britanie au votat pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana (Brexit), scrie Daily Telegraph, preluat de Agerpres.

Prim ministrul Marii Britanii ar putea reduce taxa pe companii sub nivelul de 15% promis de Donald Trump inaintea alegerilor prezidentiale din SUA, se arata in Daily Telegraph.
O taxa sub 15% ar fi una din cele mai scazute din randul principalelor economii mondiale si ar putea atrage companiile din UE spre Regatul Unit si ar pune in pericol statutul Irlandei de tara europeana cu cele mai scazute taxe pentru multinationale.
Bugetul pe acest an, anuntat in martie, include o reducere a taxei pe companii la 17% pana in 2020.
Media taxei pe companii este de aproximativ 25% in statele din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Cele 34 de state membre OECD detin impreuna aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comertul mondial si 20% din populatia lumii.
Recent, Reuters a prezentat un mail intern al OECD in care organizatia apreciaza ca o noua reducere a taxei pe corporatii in Marea Britanie este putin probabila dar, daca va avea loc, „va transforma economia tarii intr-un fel de paradis fiscal”.
Si premierul Viktor Orban a anuntat saptamana trecuta ca taxa pe companii in Ungaria va fi redusa la 9% in 2017, iar acest impozit se va aplica atat marilor companii, cat si IMM-urilor. In prezent, taxa pe companii in Ungaria este de 10% pentru companiile cu o baza de impozitare de pana la 500 milioane forinti (1,6 milioane euro) si de 19% pentru companiile cu o baza de impozitare mai mare.
Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a subliniat ca reducerea taxelor va permite companiilor sa economiseasca 145 de miliarde de forinti iar Ungaria va avea cea mai favorabila taxa pe companii din Uniunea Europeana.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate