Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Marilyn Manson, goticul care doarme cu un unicorn roz de pluș

in Articole/Extern/ShowBiz

Este imaginea goticului în lume, androginul căsătorit cu o femeie, admirator al întunericului și al păcatelor lui, printre care drogurile, alcoolul și sinuciderea. De asemeni, luptă împotriva sistemului, nu înțelege sensul cuvântului ”rasism” și s-a autodeclarat ”zeu al sexului”, în timp ce muzica sa are un succes nebun în toată lumea. Marilyn Manson, artistul care fără machiaj pare comun și s-a atașat de un unicorn roz de pluș.

Se naște în Canton , Ohio, la 5 ianuarie 1969 sub numele de Brian Hugh Warner. Este un elev conștiincios de mic, educat în spirit religios și ajunge să viseze la o carieră în jurnalismul muzical. În acest sens este activ la toate activitățile creative organizate în cadrul liceului și curând devine un mic jurnalist apreciat. Urăște rock-ul din acea epocă, după cum la maturitate el însuși afirmă, dar cu toate acestea se implică în muzica rock pentru a aduce schimbarea. Până la formarea celebrei Marilyn Manson, trece prin alte două trupe, una de muzică death metal, în care cântă la bas și o a doua, unde câtă la tobe, Mrs. Scabtree.

Înființarea Marilyn Manson, la început Marilyn Manson & the Spooky Kids, în anul 1989, nu cunoaște succesul de la început, însă treptat oamenii încep să fie din ce în ce mai receptivi la look-ul șocant al artistului. Numele trupei pare a avea propria personalitate, o copie fidelă a caracterului artistului gotic, care deja devenise un androgin: Marilyn, de la celebra blondă sexi, adorată de președinți de stat și Manson, numele unui odios criminal, (condamnat pe viață în SUA, numele său devenind sinonim cu diavolul).

Urcă cu rapiditate pe culmile succesului, atât în lumea muzicală cât și cea cinematografică, un succes care îi dă aripi și recunoaște fără sfială în fața tuturor că este consumator de droguri, alcool și sex în exces. Iubit de alții, criticat pe altă parte, Marylin Manson luptă pentru propria libertate în luarea a deciziilor și exprimarea opiniilor. Nu de puține ori face afirmații șocante la adresa sistemului de guvernare american și îi sfidează puterea. “Toți spun că e vina lui Marilyn Manson. Dar cine este mai puternic, Marilyn Manson, sau președintele Americii?”, a spus artistul într-un interviu. De asemeni, a declarat că ”rasismul” e un cuvânt inventat și nu îi înțelege sensul, mai târziu însă nu mai comentează, dar spune că afirmația l-a făcut să se simtă profesor de etimologie pentru câteva clipe.

Dincolo de viața tumultoasă, devenită un exemplu pentru rockeri din toate părțile, făcând să pară să succesul se atinge prin machiaj macabru, ritmuri death și droguri, Marilyn Manson este cu adevărat adorabil, atât cât se poate. Emma Garland, jurnalist Vice, arată și o altă parte a goticului Manson. Artistul îi acordă un interviu în exclusivitate în camera unui hotel, unde jurnalista ajunge cu un cadou inedit: un unicorn roz de pluș. ”Ce f*ck e asta?”, îi spune Manson, după care acceptă cadoul. Prea nestăpânit și indecis unde să se așeze, se trântește într-un final pe podea cu unicornul în brațe, o imagine apreciată de Garland ca fiind asemănătoare unei sesiuni de terapie cu copiii.
Conversația este condusă cu măiestrie de artist, mărturisește că nu mai bea absint-ul pe care îl produce pentru că are prea mult zahăr în compoziție și pentru că îi crea senzația că rămâne fără puteri și nu mai poate bate pe nimeni. Aluziile sexuale sunt în fiecare frază, vorbește cu mândrie de plăcerile carnale și îi recomandă artistei să nu se lase pe mâna lui, pentru că e genul ”braveheart”, impunând jurnalistei să își imagineze o scenă erotică din timpul unui război în care ea este împușcată în cap în timpul actului intim.

În tot acest timp, Marilyn Manson vorbește cu naturalețe, iar toate ideile șocante prindeau contur cu o spontaneitate fantastică. Și cu aceeași naturalețe artistul strânge unicornul în brațe și chiar mărturisește în stilul caracteristic că nu se va mai dezlipi de jucărie. ” Mă faci să mă agit. [Spre unicorn] O să dorm cu ăsta. E perna mea de-acum încolo. Sper că n-are an*s.”

sursă foto: vice.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate